Βρυξέλλες Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδοκιμάζει τον Μπερίσα

«Οι δηλώσεις κάθε πολιτικού πρέπει να γίνονται σε πνεύμα που να ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο», δήλωσε, την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, οι οποίες στρέφονταν κατά της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ..


Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, Στέφαν Φούλε ανέφερε τα εξής: «Όπως ξέρετε δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις των πολιτικών και των εκπροσώπων των διαφόρων χωρών. Θα ήθελα, όμως, να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα και για κάθε πολιτικό να προβαίνουν σε δηλώσεις που ενισχύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Αλβανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Αποτέλεσμα της προκλητικής δήλωσης ήταν η οργισμένη αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος ανακοίνωσε την ακύρωση της επίσκεψής του στα Τίρανα.

Ο κ. Αβραμόπουλός επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αλβανία προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...