Σαράντα περιφερειακοί σύμβουλοι στην Ιταλία αγόραζαν με κρατικό χρήμα

Σοκολατάκια, τσιγάρα, δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, βιβλία, ακόμα και σφαίρες για όπλα φέρεται ότι απέκτησαν 40 περιφερειακοί σύμβουλοι στην Ιταλία, με χρήματα από τα ταμεία του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας (Pdl) και της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά..


Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι κι η σέξι πρώην οδοντοτεχνίτρια του Καβαλιέρε, Νικόλ Μινέτι και ο γιος του πρώην ηγέτη της Λέγκας, Ρέντζο Μπόσι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η καυτή Μινέτι είχε αγοράσει με χρήματα των Ιταλών φορολογουμένων το βιβλίο «Mignottocrazia» («Γκομενοκρατία») του Πάολο Γκουτζάντι, το οποίο μάλλον την αφορούσε άμεσα, καθώς εξιστορούσε τα περίφημα μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι του Μπερλουσκόνι.

Πέρα από τις λογοτεχνικές της ανησυχίες όμως, η Μινέτι με κρατικό χρήμα γευμάτισε σε ακριβό εστιατόριο, κάνοντας λογαριασμό ύψους 400 ευρώ, εκμεταλλεύθηκε πλήρως τις υπηρεσίες του πολυτελούς ξενοδοχείου Principe di Savoia ξοδεύοντας 832 ευρώ, αγόρασε έναντι 750 ευρώ ένα iPad, ενώ βρέθηκαν δεκάδες αποδείξεις από ταξί και άλλα δείπνα.

Από την πλευρά του, ο γιος του Μπόσι προτίμησε να αποκτήσει με τα χρήματα της Λέγκας του Βορρά βιντεοπαιχνίδια, τσιγάρα και αναψυκτικά, με προτίμηση στα «Red Bull».

Ο Τσέζαρε Μποσέτι, πάντα του ιδίου κόμματος, ξόδεψε 15.000 ευρώ περίπου μέσα στο 2011 για να αγοράσει γλυκά από γνωστό ζαχαροπλαστείο και για να απολαύσει πλουσιοπάροχα πρωινά. Ο σύμβουλος του Pdl Αντζελο Τζαμάριο φέρεται πως χρησιμοποίησε 27.000 ευρώ για ενοικίαση αυτοκινήτων και χρήση ταξί.

Από παιδικά γεύματα στα McDonald's, στις πίτσες την Κυριακή το βράδυ, σε γεύματα για φίλους, αλλά και σφαίρες για κυνηγετικά όπλα, η λίστα των αγαθών που αποκτήθηκαν με κρατικό χρήμα είναι μακρά.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μιλάνου, πολλοί από τους συμβούλους του Λαού της Ελευθερίας και της Λέγκας του Βορρά ξόδεψαν πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας από το 2008 έως και το 2012 και κατάφερναν να τα δικαιολογήσουν, καταθέτοντας σχετικές αποδείξεις.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Φορμιγκόνι δήλωσε πως «οι κανόνες είναι αυστηροί και ξεκάθαροι. Πιστεύω πως οι ομάδες μας τους σεβάστηκαν απόλυτα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...