Ρεκόρ πωλήσεων της Porsche!


«Η φτώχεια θέλει καλοπέραση» λέει ο λαός - που παραδοσιακά πεινά. Αλλωστε, «λαός που δεν πεινά, δεν είναι... λαός», αλλά «άρχουσα τάξη». Πεινάει, όμως, η «άρχουσα τάξη»; Τη στιγμή που ο φτωχός ευρωπαϊκός Νότος πληρώνει πανάκριβα το μάρμαρο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, φωνάζοντας «δεν..
. buy άλλο», η οικονομική κρίση δεν δείχνει να αγγίζει καν τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων! Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρία κατασκευής πολυτελών οχημάτων Porsche, η οποία κυριολεκτικά δεν πήρε χαμπάρι από την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, καθώς κατά το τρέχον έτος σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων!
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που -όπως ήταν αναμενόμενο- έδωσαν ιδιαίτερη έκταση στο θέμα, μέχρι τον Νοέμβριο του 2012, προτού καν κλείσει δηλαδή το οικονομικό έτος που διανύουμε, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε «με το κλειδί στο χέρι» περισσότερες από 128.978 Porsche, στους -περιχαρείς- νέους τους ιδιοκτήτες. Ο αριθμός των οχημάτων που πουλήθηκαν, βέβαια, φέτος είναι σαφώς μεγαλύτερος από πέρυσι, αφού το 2011 οι πωλήσεις της εταιρίας δεν ξεπέρασαν τα 118.868 αυτοκίνητα!
Για τους λάτρεις των ποσοστών, πάντως, ο διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της γερμανικής εταιρίας Μπέρναρντ Μάγερ σχολίαζε ότι τον Νοέμβριο του 2012 παρατηρήθηκε «σημαντικότατη αύξηση των πωλήσεων που άγγιξε το 39%»! Χρυσές δουλειές με λίγα λόγια οι Γερμανοί.
Ποιοι ήταν όμως εκείνοι που αγόρασαν τα ζηλευτά αυτοκίνητα; Σύμφωνα με το BBC, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η μετακομμουνιστική -ή προκαπιταλιστική, αν προτιμάτε- Κίνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του ρεκόρ πωλήσεων Porsche, με τη ζήτησή τους να αυξάνεται έως και 70% σε σχέση με το 2011. Αλλωστε, η κρίση έχει κυρίως ευρωπαϊκό προφίλ.
Και στη γηραιά ήπειρο οι συνέπειές της καταγράφηκαν στις πωλήσεις νέων Porsche, οι οποίες γενικά μειώθηκαν σε ποσοστό 7,1%. Οσο για τις πωλήσεις ειδικά στις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου; Εκεί τα πράγματα ήταν αρκετά χειρότερα για την εταιρία, που είδε τις δουλειές της να μειώνονται μέχρι και 20% σε σχέση με το 2011.

  πηγη          Γιώργος Τραπεζιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...