Σαλόνι αυτοκινήτου: «Φωτιές» ανάβουν οι αισθησιακές παρουσίες


Ενστάσεις έχει εγείρει φέτος το σαλόνι αυτοκινήτου που μόλις άνοιξε τις πύλες του στις Βρυξέλλες. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι αποκαλυπτικές εμφανίσεις των γυναικών που πλαισιώνουν την έκθεση μετά τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στην περυσινή διοργάνωση με τη σύλληψη δύο ανδρών.

Η υπουργός ίσων ευκαιριών του Βελγίου, Ζοέλ Μιλκέ ζήτησε με επιστολή της λιγότερο αισθησιακές εμφανίσεις προκειμένου να αποφευχθεί η σεξιστική προβολή της γυναίκας.
Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης μετέφερε στις εταιρείες το αίτημα χωρίς ωστόσο να επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες.
«Δεν είναι ρόλος μας να το παίξουμε αστυνομία ηθικής και να δημιουργήσουμε μία υπηρεσία που θα μετράει το μήκος της φούστας. Δε νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της βελγικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζουστ Κέσεμανς.
Η υπουργός θα επισκεφτεί την έκθεση και θα κρίνει εάν οι συστάσεις της έγιναν σεβαστές. Οι απόψεις των εκπροσώπων των εταιρειών διίστανται.
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σεβόμαστε λίγο περισσότερο τη γυναίκα αν και οι κοπέλες που καλούμε να πλαισιώσουν την έκθεση γνωρίζουν γενικά τι πρόκειται να κάνουν» δήλωσε σχετικά η Καρολίν Στας, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Mitsubishi.
«Αυτό παραμένει ένα σαλόνι αυτοκινήτου αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ανησυχίες και για αυτό δεν πρέπει να υπερβάλλουμε» επεσήμανε η Μαρί Λουίζ Βαν Ντικ από τη Nissan που συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση.
Το σαλόνι αυτοκινήτου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.
Αυτή τη χρονιά κάποιες εταιρείες θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά με…άνδρες μοντέλα!

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...