Volkswagen Jetta Hybrid (2013) Video-foto..

Volkswagen της Αμερικής έχει ξεκινήσει ένα από τα πιο αποδοτικών αυτοκινήτων στον κόσμο στην αγορά: το νέο Volkswagen Jetta Hybrid. Είναι τροφοδοτείται από μια high-tech turbo κινητήρας βενζίνης (TSI με 110 kW / 150 PS) και μηδενικών εκπομπών ρύπων ηλεκτροκινητήρα (20 kW) που εργάζονται σε καύσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον συμμαχία.
Μετάδοση ισχύος διοικείται από μια από τις πιο προηγμένες και αποτελεσματικές αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων: το 7-τάχυτο DSG της Volkswagen. Αν και αυτό υβριδικό σύστημα κίνησης επιτρέπει πολύ εντυπωσιακές οδηγικές επιδόσεις (0-60 mph σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα), το νέο VW Jetta Hybrid παράγει επίσης ένα εξαιρετικά χαμηλό (συνδυασμένη) αξία οικονομία καυσίμου από 45 mpg. Αυτό σημαίνει ότι το σπορ σεντάν καταναλώνει περίπου το 20 τοις εκατό λιγότερο καύσιμο από ένα αυτοκίνητο κινείται συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα κίνησης.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξετε να οδηγήσετε το νέο Jetta Hybrid σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, και ως εκ τούτου με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σε ταχύτητες έως και 44 μίλια την ώρα και σε απόσταση 1,3 μιλίου (ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες λειτουργίας ).

Εξαιρετικά ήσυχη. Μετά το υβριδικό Touareg, η Volkswagen Jetta Hybrid είναι τώρα το δεύτερο μοντέλο από την πιο επιτυχημένη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης να έχει μια μονάδα δίσκου κάτω από το καπό που περιέχει ένα βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζεται για την επίτευξη όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εξαιρετική απόδοση σε σε όλους τους τομείς. Σκεφτείτε την άνεση του: σε συνδυασμό, η εκλεπτυσμένη ΤΠΔ, ένα πρόσφατα σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης, η χρήση ενός ακουστικού παρμπρίζ, παχύτερο πλαϊνά παράθυρα μπροστά και διάφορα άλλα μέτρα που έχουν ως αποτέλεσμα την πιο ήσυχο αυτοκίνητο Volkswagen έχει προσφέρει ποτέ σε αυτή την κατηγορία.
VW Jetta Hybrid (2013)
2013 Volkswagen Jetta Hybrid

ΤΠΔ είναι μία από τις πιο προηγμένες turbo βενζινοκινητήρες του κόσμου

Καθαρή απόδοση. Για πρώτη φορά στην Αμερική, η Volkswagen χρησιμοποιεί ένα 1,4-λίτρων turbo κινητήρας βενζίνης στην Jetta Hybrid. Οι κινητήρες TSI της Volkswagen έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα πιο στον κόσμο κύρους στον τομέα αυτό: το "Κινητήρας της Χρονιάς" για το 2011.

Πρακτική αποδειχθεί στη γερμανική Autobahn. Η κυβισμού τετρακύλινδροι με μετατόπιση των 1.395 cc ακριβώς - εκατομμύρια μονάδες αυτού του κινητήρα έχουν ήδη πωληθεί στην Ευρώπη - αναπτύσσει ροπή 250 Nm στις μόλις πάνω από το ρελαντί (από 1.400 σ.α.λ.) και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό ακόμη και σε γερμανική Autobahn ταχύτητες. Η μέγιστη ισχύς της παρούσας ΤΠΔ ξεπερνά ακόμη και αυτό του 2,5-λίτρων πέντε-κύλινδρο κινητήρα στο συμβατικό κινητήρα Jetta. Το αποκορύφωμα είναι ότι η εξαιρετικά ήσυχη ΤΠΔ μπορεί να διατηρηθεί αυτή η σταθερά υψηλή μέγιστη ροπή μέχρι και 3.500 σ.α.λ.. Μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα κίνησης παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης που κάνουν το νέο VW Jetta Hybrid ένα καταδρομικό σπορ. Παρεμπιπτόντως, η ΤΠΔ είναι μια ελαφριά μονάδα βάρους 98 kg.

ΤΠΔ, η αποσύνδεση του συμπλέκτη και κινητήρα E-μορφή η υβριδική μονάδα

High-tech συμμαχία. Η ΤΠΔ, ο ηλεκτροκινητήρας και μια αποσύνδεση μορφή συμπλέκτη η υβριδική μονάδα. Αυτό είναι ενσωματωμένο μεταξύ των δύο δίσκους και πλήρως αποσυνδέει τον κινητήρα βενζίνης από το σύστημα μετάδοσης, όταν σε καθαρή ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης ή «πλέουν» λειτουργία (ακτοπλοία / πέδησης).

State-of-the-art τεχνολογία μπαταρίας. Μια μπαταρία lithiumion παρέχει την ενέργεια για την οδήγηση του ηλεκτροκινητήρα. Το συμπαγές σύστημα μπαταρία είναι ενσωματωμένη πίσω από το πίσω κάθισμα. Τα αποτελέσματα: δεν θέτει σε κίνδυνο απολύτως σε εσωτερικό χώρο. Η μπαταρία είναι κατασκευασμένη από 60 μεμονωμένα κύτταρα, το καθένα με χωρητικότητα ενέργειας από 5 Ah? Συνολικά, παράγουν μια ονομαστική τάση 220 Volt και την ικανότητα της ενέργειας της τάξης του 1,1 kWh. Βάρος: 35,8 kg. Η συχνή εναλλαγή της εκφόρτωσης και φόρτωσης των κύκλων σε υβριδική λειτουργία απαιτεί υψηλής απόδοσης ψύξης της μπαταρίας, η οποία στην περίπτωση αυτή γίνεται από έναν ανεμιστήρα τοποθετούνται απευθείας στη συσκευή αποθήκευσης ενέργειας. Η μπαταρία έχει επίσης το δικό της σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας που εκτελεί, διάγνωσης και παρακολούθησης, καθώς και τη διαχείριση της θερμοκρασίας. Ανάγκη βάση ελέγχου του ανεμιστήρα (σαν μία συνάρτηση παραγόντων όπως εξωτερική θερμοκρασία και στιγμιαία ζήτηση ισχύος) εξασφαλίζει ότι η μπαταρία λειτουργεί συνεχώς μέσα σε ένα βέλτιστο παράθυρο θερμοκρασίας. Ειδικά συστήματα προστασίας και αποσυνδέστε ηλεκτρικά την μπαταρία όταν δεν είναι σε χρήση ή σε περίπτωση σύγκρουσης.

Γρήγορη διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων. Μεταφορά ισχύος στο εμπρός κινητήριο άξονα διοικείται από 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) που λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά? Αναπτύχθηκε στη Γερμανία και ήδη έχει ξεσηκώσει την αγορά για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο συνδυασμός ενός υβριδικού συστήματος κίνησης DSG και είναι το μοναδικό εδώ, γιατί συγχωνεύει οδηγική απόλαυση με την αειφορία. Η αποδεδειγμένη 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων αποτελεί σημείο αναφοράς σε αυτή την κατηγορία ροπής - με ροπή μέχρι 250 Newton μέτρα  με βάση το χαμηλό βάρος του από 74 κιλά και πολύ συμπαγής κατασκευή. Χάρη στην ελαφριά εξαρτήματα κίνησης, το βάρος της Volkswagen Jetta Hybrid αυξήθηκε μόνο κατά 100 kg, παρά την μπαταρία του συστήματος. Μαζί με την ασφάλεια πρόσθετες τροποποιήσεις στη δομή του οχήματος, το μικτό βάρος του νέου Jetta Hybrid είναι ακόμη λιγότερο από 1.500 κιλά.

Η σωστή λειτουργία του συστήματος κίνησης για κάθε κατάσταση

Μηδενικές εκπομπές οδήγηση με ηλεκτρικό κινητήρα. Όταν η μπαταρία του Volkswagen Jetta Hybrid είναι επαρκώς φορτισμένη, η Volkswagen μπορεί, όπως αναφέρθηκε, να οδηγείται σε απόσταση έως 1,3 μίλια σε καθαρή ηλεκτρική λειτουργία και ως εκ τούτου με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Jetta Hybrid είναι ενεργοποιημένη για ηλεκτρική λειτουργία κίνησης είτε αυτόματα (έως 37 mph) ή χειροκίνητα (έως 44 mph) πατώντας το E-mode κουμπί στα δεξιά του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων. Και στις δύο περιπτώσεις, η ΤΠΔ απεμπλακεί από το σύστημα μετάδοσης από μια αποσύνδεση συμπλέκτη, το οποίο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία. Περίπου το ένα τρίτο του δυναμικού εξοικονόμησης καυσίμου στην Volkswagen Jetta Hybrid πραγματοποιείται με ηλεκτρική οδήγηση.

Η φόρτιση της μπαταρίας με αναγέννηση. Κατά τη διάρκεια της πέδησης, το Jetta Hybrid μεταβαίνει σε λειτουργία μπαταρίας αναγέννηση, η οποία κινητική ενέργεια «συλλαμβάνει» και τροφοδοτεί την μπαταρία ως ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό είναι το πώς λειτουργεί: Μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ του γκαζιού για φρένο, η αποσύνδεση συμπλέκτη ανοίγει για να αποσυνδέσει τον κινητήρα και τη μείωση των απωλειών ροπής αντίστασης σε αυτή τη φάση. Αν ο οδηγός ενεργοποιεί τώρα το πεντάλ φρένου, η παραγωγή ενέργειας των ηλεκτρικών κινητήρων αυξάνει - ως συνάρτηση του ταξιδιού πεντάλ φρένου - και η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με τον τρόπο αυτό αποθηκεύεται στο συσσωρευτή. Η αποθηκευμένη ενέργεια είναι διαθέσιμη τότε, είτε για ηλεκτρική οδήγηση ή την ενίσχυση. Η επίδραση της μπαταρίας αναγέννηση δεν πρέπει να υποτιμηθεί? Αποτελεί ένα ακόμη τρίτο του δυναμικού εξοικονόμησης καυσίμου πραγματοποιήθηκε στην Volkswagen Jetta Hybrid!

Στην πόλη οδηγώντας το ΤΠΔ είναι σιωπηλή όποτε είναι δυνατόν. Ο βενζινοκινητήρας της Volkswagen κλείνει μόλις το αυτοκίνητο σταματά στην πόλη ή stop-and-go κυκλοφορίας, υπό την προϋπόθεση ότι ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου και η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη. Ωστόσο, η θέρμανση, σύστημα κλιματισμού και ηλεκτρικών συστημάτων ευκολία, όπως το ηχοσύστημα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα, δεν είναι μόνο κινητήρας βενζίνης του Jetta σταμάτησε? Η αποσύνδεση συμπλέκτης αποσυνδέει επίσης τον κινητήρα από το σύστημα μετάδοσης να καταστεί δυνατή μια αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης, όταν το αυτοκίνητο οδηγεί μακριά και πάλι ως εναλλακτική λύση οδήγηση κινητήρα βενζίνης - με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη. Άλλο ένα τρίτο του δυναμικού εξοικονόμησης καυσίμου στο Jetta Hybrid πραγματοποιείται με συχνή απενεργοποίηση της ΤΠΔ.

»Ιστιοπλοΐα» χωρίς ΤΠΔ. Μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ του γκαζιού σε υψηλότερες ταχύτητες του οχήματος (έως 84 mph), η ΤΠΔ κλείνει και είναι επίσης απεμπλακεί από το σύστημα μετάδοσης μέσω ενός συμπλέκτη αποσύνδεση για να εξαλείψει τις απώλειες ροπής αντίστασης σε αυτή την οδηγική κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, οι Jetta Hybrid ακτές περαιτέρω από ό, τι συνηθίζεται, δεν καταναλώνουν κανένα καύσιμο.

Διπλασιάστε την εξουσία με την ενίσχυση. Εάν ο επιλογέας ταχυτήτων DSG είναι σε θέση μετάδοσης του «S» ή το εγχειρίδιο πύλη στροφή, το σύστημα κίνησης αντιδρά με έντονη διαδρομή του πεντάλ γκαζιού με μέγιστη προωθητική δύναμη. Το ίδιο ισχύει και για το κλασικό kickdown (ένα γρήγορο πάτημα του επιταχυντή όλη τη διαδρομή προς το δάπεδο). Σε αυτή την περίπτωση, η ισχύς του κινητήρα Ε-και την ΤΠΔ συνδυάζονται για να εξάγει μια προσωρινή ισχύ κορυφής 125 kW / 170 PS, η οποία εφαρμόζεται στους εμπρός τροχούς μέσω DSG. Στην αυτοκινητοβιομηχανία ορολογία, αυτή η αλληλεπίδραση του κινητήρα και ο κινητήρας είναι γνωστή ως «ενίσχυση». Η επιπλέον ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρώσει τους ελιγμούς περνώντας στο συντομότερο φορές, το οποίο βελτιώνει την ενεργητική ασφάλεια.

Οδήγηση με τον κινητήρα βενζίνης. Την ταχύτερη δίσκους και / ή όταν η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι χαμηλή, η Volkswagen Jetta Hybrid τροφοδοτείται από τον κινητήρα μόλις ΤΠΔ. Σε αυτές τις φάσεις, το σημείο λειτουργίας της ΤΠΔ μετατοπίζεται επίσης να βελτιστοποιήσει την αποδοτικότητα? Παραδίδει περισσότερη δύναμη από ό, τι χρειάζεται για την καθαρή πρόωση της Volkswagen. Αυτή η περίσσεια ισχύος χρησιμοποιείται σε ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο: ανάλογα με την στιγμιαία κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, η επιπλέον δύναμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ - που στην περίπτωση αυτή δρα ως γεννήτρια. Αυτές οι λεγόμενες ενεργές φάσεις φόρτισης που διανθίζονται με ηλεκτρική οδήγηση φάσεις να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή οικονομία καυσίμου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη μεγαλύτερη βιωσιμότητα

Νέα μέσα. Όλες οι σχετικές καταστάσεις λειτουργίας που εμφανίζεται από τα μέσα του υβριδικού Jetta. Ο οδηγός καλεί τις πληροφορίες μέσω μενού για τα νέα μέσα. Σύμφωνα με το «υβριδικό» μενού, η ενεργή λειτουργία δίσκου εμφανίζεται σε ένα διάγραμμα ροής της ενέργειας, και η κατεύθυνση της ροής της ενέργειας γίνεται ορατό με τη μορφή των βελών. Η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας εμφανίζεται στην ίδια οθόνη. Αμέσως κάτω από το διάγραμμα ροής της ενέργειας είναι αυτό που είναι γνωστό ως το μετρητή ePower. Αυτό δείχνει τη σχετική ισχύ του ηλεκτρικού κινητήρα. Ο μετρητής ePower είναι ενεργό μόνο στην «ηλεκτρική οδήγηση», «E-mode" και "Boost" τρόπους λειτουργίας.

Μετρητής ενέργειας εμφανίζει πηγή ενέργειας της υβριδικής κίνησης. Κεντρικής σημασίας είναι η λεγόμενη μετρητή ρεύματος (δεν πρέπει να συγχέεται με το μετρητή ePower). Ο μετρητής ενέργειας - μια πολυλειτουργική οθόνη που αντικαθιστά το στροφόμετρο και το οποίο είναι ενσωματωμένο στην αριστερή πλευρά του πίνακα οργάνων - ενημερώνει τον οδηγό για την στιγμιαία κατάσταση λειτουργίας του Volkswagen Jetta Hybrid: γενικά η διάθεση να οδηγήσετε («Έτοιμο»), μπαταρία αναγέννηση («Χρέωση»), φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης («Eco»), την ενίσχυση ("Boost") ή καθαρό κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος κινεί με την ΤΠΔ ('Off'). Επιπλέον, ηλεκτρική οδήγηση - είτε αυτόματα ή χειροκίνητα επιλέγονται από τον οδηγό - είναι επίσης αναφέρεται στις πράξεις («E-mode»).

Παιχνιδιάρικα οπτικοποίηση πόσο αποτελεσματικά το ένα είναι οδήγηση. Το σύστημα ήχου οθόνη παίζει κάποιο ρόλο σε αυτή τη στρατηγική πληροφορίες. Ο στόχος εδώ είναι μια ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία της οδήγησης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το μενού των «Μηδενικές εκπομπές» προσφέρει μια γραφική απεικόνιση του χρόνου οδήγησης του αυτοκινήτου με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Οι μηδενικές τιμές εκπομπών που εμφανίζονται με τη μορφή ανά centages σε ένα διάγραμμα μπαρ, όπου το χρονικό διάστημα της μέτρησης ενός ράβδος αναπαριστά ένα λεπτό οδήγησης. Η αξία των 100 τοις εκατό που σημαίνει ότι το Jetta Hybrid οδηγήθηκε με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλη την οδήγηση λεπτό, δηλαδή με τον κινητήρα TSI σβήσει. Ένα συνολικό χρονικό διάστημα 30 λεπτών θεωρείται.

Εκτενή χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης

Ηλεκτρονικά σταθεροποιηθεί. Ο στάνταρ εξοπλισμός στο νέο Volkswagen Jetta Hybrid περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθεροποίησης (ESP), αντι-εμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) και έξι αερόσακους (οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους εμπρός, καθώς και αερόσακους παραθύρων, εμπρός και πίσω). Αυτό το πακέτο μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει πίσω πλευρικοί αερόσακοι ως επιλογή.

SE - καθορισμένο εξωτερικό. Οπτικά, ακόμη και η βασική έκδοση (SE) του Jetta Hybrid διακρίνεται από αεροδυναμικές τροποποιήσεις που περιλαμβάνουν μια νέα εμπρός αεροτομή, ένα πίσω διαχύτη και πίσω αεροτομή που είναι αρμονικά ενσωματωμένη στο σχεδιασμό. Τα αποτελέσματα: Cd αξία του αυτοκινήτου ήταν βελτιωμένη κατά 10 τοις εκατό. Επιπλέον, η VW Jetta Hybrid SE είναι εξοπλισμένο με ένα LED νέα σχεδίαση του πίσω φώτα και ειδικά 15-ιντσών ζάντες αλουμινίου με all-season ελαστικά βελτιστοποιημένη για χαμηλή αντίσταση κύλισης. Υβριδικά υπογραφές στο μπροστινό, πίσω και πλαϊνά τμήματα του σώματος προσδιορίζουν τη νέα έκδοση το αυτοκίνητο. Άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά: μια ειδική μάσκα, όπου το λογότυπο της VW είναι ενσωματωμένη σε μπλε φόντο για πρώτη φορά. Αποκλειστικά για το Jetta Hybrid είναι το νέο χρώμα του σώματος «Oryx λευκό».

SE - αναβαθμισμένο εσωτερικό. Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει high-end καλύμματα καθισμάτων σε «Τιτάν μαύρο» ή σχέδιο «EcoTech» και νέες ταινίες προφορά με το «υβριδικό» υπογραφή χρώμιο, τα οποία προσδιορίζουν το αυτοκίνητο ως το Volkswagen Jetta Hybrid SE. Μια 2-κλιματική ζώνη αυτόματο σύστημα ελέγχου (Climatronic) με ένα νέο υψηλής τάσης συμπιεστή κλιματισμού διασφαλίζει ότι το εσωτερικό μπορεί να ψυχθεί ακόμα και χωρίς ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί. Σε σύγκριση με το Climatronic που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, το σύστημα αυτό έχει επίσης τη νέα λειτουργία 'maxAC », το οποίο ψύχει το εσωτερικό πολύ γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η τεχνολογία του Jetta Hybrid SE τελειοποιήθηκε από ειδικά μέσα που περιλαμβάνουν ένα διάγραμμα ροής ενέργειας στο Premium 8 ηχοσύστημα, υπολογιστή ταξιδιού, σύστημα hands-free τηλεφώνου (Bluetooth) και διασύνδεσης για iPod και άλλες πηγές πολυμέσων, καθώς και πολλαπλών δερμάτινο τιμόνι.

SEL 1 και SEL2 είναι high-end. Στο mid-level έκδοση εξοπλισμού, οι SEL1, βασικά χαρακτηριστικά του νέου Volkswagen επεκταθεί με λεπτομέρειες όπως 16-ιντσών ζάντες αλουμινίου, μια ανακλινόμενη / συρόμενη γυάλινη ηλιοροφή, RNS 315 σύστημα πλοήγησης, ρύθμιση του καθίσματος ηλεκτρικό οδηγού, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά , και το σύστημα πρόσβασης χωρίς κλειδί για κλείδωμα θυρών και εκκίνησης του κινητήρα μέσω ενός κουμπιού Έναρξη. Οι πελάτες που διατάσσουν την κορυφαία έκδοση, η SEL2, μπορούν επίσης να απολαύσουν λεπτομέρειες, όπως 17-ιντσών ζάντες αλουμινίου, τα προσφάτως ανεπτυγμένα bi-xenon με δυναμική φώτα στροφής και αυτόματα φώτα αυτοκινητόδρομο, φώτα ομίχλης, κάμερα οπισθοπορείας και ένα νέο σύστημα ήχου Fender με 400 Watts ισχύς εξόδου του. Και αυτό είναι το πώς θα έπρεπε να είναι. Μετά από όλα, ο οποίος λέει ότι η μέγιστη βιωσιμότητα δεν μπορεί να είναι διασκέδαση καθώς επίσης και?














































πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...