Τσίπρας: Δεν μας δεσμεύει τίποτε από όσα έχετε υπογράψει

Εφ ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται σε τίποτε από όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα. «Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές επί τρία χρόνια. Τόσο στα μέτρα της βαρβαρότητας όσο και στα επιχειρήματα.
Εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική συνταγή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο και αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Σώζετε τη χώρα αδιαφορώντας για το λαό της», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι «απουσιάζει κατά τη συζήτηση ενός πολύ κρίσιμου νομοσχεδίου» ενώ προσήψε αντιφάσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης που ανέλαβαν την κοινοβουλευτική του υπεράσπιση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει τη νομισματική, δημοσιονομική και τώρα και την πιστωτική της ανεξαρτησία: «Χαρίζετε τις τράπεζες στην τρόικα», είπε σχετικά ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για το Ταμείο χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Το μόνο που σας έχει απομείνει είναι να είστε διαχειριστές της νέας διαπλοκής», είπε ενώ αναφερόμενος στις υιοθετηθείσες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για απασχόληση στους Δήμους, σχολίασε:

«Σκοτώνεστε οι υπουργοί μεταξύ σας ποιος θα πρωτοδιαχειριστεί τα ρουσφέτια του εξευτελισμού».

«Δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας: «Ξέρετε τι υπάρχει; Ανθρωπιστική κρίση».

«Μιλάτε για πρωτογενή πλεονάσματα όταν έχετε ισοπεδώσει τις δημόσιες δαπάνες. Η οικονομία έχει οδεύσει σε στάση πληρωμών αφού κανείς δεν πληρώνει, με πρώτο το Δημόσιο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας που χαρακτήρισε «φιέστα με δανεικά μηχανήματα» την κοινή εμφάνιση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στα έργα της Ολυμπίας Οδού.

Ξεπουλάτε τον ΟΠΑΠ
«Την ίδια στιγμή που δανείζεστε για μισθούς και συντάξεις ξεπουλάτε σε φίλους και γνωστούς τον ΟΠΑΠ», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιώντας:

«Δεν θα υπάρξει ασυλία σε όσους παραβιάζουν τους νόμους και επιβαρύνουν το δημόσιο συμφέρον. Πολύ σύντομα όταν ο λαός δώσει την εντολή του, πείτε στους φίλους σας ότι θα βρούμε τρόπους να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά φορολογώντας όσο πρέπει τους επιτήδειους. Πρώτα οι δημόσιες ανάγκες και μετά τα κέρδη των φίλων και των κολλητών».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Αυτό που γίνεται στο Δημόσιο δεν είναι εξορθολογισμός, είναι ανθρωποθυσίες. Δεν θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο που έφτιαξαν οι πελατειακές σας σχέσεις, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και τη σφαγή».

«Δεν μας δεσμεύει τίποτε από όσα έχετε υπογράψει. Εσείς είστε εντολοδόχοι της τρόικας και εμείς είμαστε εντολοδόχοι του λαού», κατέληξε ο κ. Τσίπρας που έκανε λόγο για σύμπηξη μετώπου των λαών του Νότου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...