Νεκρός ο ένας από τους δύο ύποπτους βομβιστές της Βοστόνης – Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Δυνάμεις της ομοσπονδιακής, της τοπικής αστυνομίας και το FBI συνεχίζουν την επιχείρηση στα περίχωρα της Βοστόνης για τη σύλληψη του “υπόπτου Νο. 2”, αυτού με το άσπρο καπέλο, για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της πόλης.

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.
Ο πρώτος ύποπτος, ο οποιος στις φωτογραφίες φοράει μαύρο καπέλο και γυαλιά ηλίου, τραυματίσθηκε κατά την καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο. Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη.
“Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Εφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή”, δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: “Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα”.
Οι φωτογραφίες των δύο υπόπτων δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το FBI ταυτόχρονα με έκκληση προς το κοινό για την αναγνώρισή τους.
“Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε”, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις.
Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα και τις πόρτες.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας για την πορεία των ερευνών και για την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Δείτε τις φωτογραφίες των υπόπτων
Νωρίτερα ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά ενόπλου σε κτίριο του πανεπιστημίου ΜΙΤ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Στον χώρο της πανεπιστημιούπολης σήμανε συναγερμός, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», καλώντας τους φοιτητές «να παραμείνουν μέσα στα δωμάτιά τους και μακριά από τον τόπο του εγκλήματος».
Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε γύρω από το πανεπιστήμιο, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στους δρόμους γύρω από το MIT ακούγονταν πυρά και εκρήξεις κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του δράστη.
«Ακούστηκαν εκρήξεις, και μάλλον επρόκειτο για χειροβομβίδες», δήλωσε ένας κάτοικος.
Αμερικανικά μέσα έδειξαν εικόνες όπου ένας άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς.
Το MIT, με 11.000 φοιτητές, βρίσκεται στα περίχωρα της Βοστόνης.
                                                Απευθείας μετάδοση από το euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...