Miles de personas se manifiestan en Argentina contra la reforma judicial

Πολλοί Αργεντινοί βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για κάποια μέτρα της κυβέρνησης τις προέδρου Cristina Fernandez de Kirchner.

Οι διαδηλωτές μεταφέρουν το μήνυμα για «κατσαρόλες και τηγάνια» σε κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag . Οι διαδηλώσεις, που ενώθηκαν με τους εκπροσώπους όλων σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη χώρα και σε ορισμένους τομείς της Ένωσης διεξάγεται κάτω από το σύνθημα "κρούει τον τηγάνια στον κόσμο".
Ο κύριος στόχος της κριτικής των διαδηλωτών είναι το έργο του εκδημοκρατισμού της δικαιοσύνης που προωθείται από Fernandez de Kirchner. Ένα από τα άρθρα της μεταρρύθμισης περιλαμβάνει το δημοφιλές ψηφοφορία για την εκλογή επτά από τα 19 μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για διορισμό και την παύση δικαστών.
Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι το σχέδιο αυτό προορίζεται για τον έλεγχο της δικαστικής εξουσίας, καθώς και να αποφευχθεί η ύπαρξη ανεξάρτητων δικαστών από την εκτελεστική εξουσία. "Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν από κάθε εξουσία," η διαδηλωτής Christian Gonzalez, κατηγορώντας τη μεταρρύθμιση της παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...