Eίδήσεις-Κόσμος:Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν

Σε δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-θαλάσσης προχώρησε σήμερα το Ιράν στον Περσικό Κόλπο, λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό της εθνικής επετείου, η οποία θα αποτελέσει ευκαιρία για επίδειξη της στρατιωτικής πυγμής σε μία περίοδο έντονης αντιπαράθεσης με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.Η Ισλαμική δημοκρατία θα εορτάσει την Εθνική Ημέρα του Στρατού την 18η Απριλίου, τελετή που χαρακτηρίζεται ευκαιρία για να επιδείξει την στρατιωτική της δύναμη και τα τελευταία εξοπλιστικά της αποκτήματα.ΕΔΩ

Σε χύτρες ταχύτητας με καρφιά, λεπίδες και ρουλεμάν οι βόμβες

Σε χύτρες ταχύτητας γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα-πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά ήταν τοποθετημένοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε το FBI.Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστόνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό.


Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στη Βοστώνη

 

«Πράξη τρομοκρατίας» χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, έχοντας αποφύγει από την πρώτη στιγμή να μιλήσει ευθέως για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ο δράστης παραμένει άγνωστος, πρόσθεσε. Κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να ελέγχουν ύποπτες δραστηριότητες, όπου κι αν βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας.Από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνηγορούν στο ότι οι επιθέσεις στη Βοστώνη εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο συνομωσίας.

6,8 ΡΙΧΤΕΡ

Ισχυρός σεισμός στην Παπούα Νέα Γουινέα

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών, σημειώθηκε στη βόρεια ακτή της Παπούα Νέας Γουινέας, την Τετάρτη, ανέφερε το Αμερικανικό Σεισμολογικό και Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8:55 τοπική ώρα (22:55 GMT ), και το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε απόσταση 19 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Αϊτάπε στη βόρεια ακτή της χώρας. Είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, το οποίο μετρήθηκε στα 7 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...