Συρία: Mάχες σώμα με σώμα για τον έλεγχο του αεροδρομίου στο Χαλέπι

Mε ιδιαίτερη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες των ανταρτών και των δυνάμεων του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο Χαλέπι της Συρίας.

Ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα νεαρός ακτιβιστής, δείχνει τις επιδρομές δυνάμεων των ανταρτών σε κυβερνητικά κτίρια αλλά και τις μάχες σώμα με σώμα, για τον έλεγχο του αεροδρομίου στο Χαλέπι.


Οι βίαιες συγκρούσεις μαίνονται τις τελευταίες μέρες, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ-Μινγκ, που είναι ένα από τα βασικότερα προπύργια του συριακού στρατού.

Σε δυσμενή θέση φέρεται να είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ και εξαιτίας της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιτρέψει την εισαγωγή πετρελαίου από τις ζώνες που ελέγχουν οι αντάρτες της Συρίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «επιθετική ενέργεια» εκ μέρους των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή των Ορθόδοξων Μητροπολίτων, Γιοχάνα Ιμπραχίμ και Παύλου Γιαζίγκι, οι οποίοι απήχθησαν στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, από τσετσένους τζιχαντιστές.

Πληροφορίες που ήθελαν τους δύο μητροπολίτες να έχουν αφεθεί ελεύθεροι, διαψεύστηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ανάληψη ευθύνης για την κυβερνοεπίθεση στο AP

Ανάληψη ευθύνης για την κυβερνοεπίθεση στο AP Ο «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός» ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στο Αssociated Press…

Γαλλία: Έκκληση Ολάντ για εθνική ομοψυχία μετά τις…

Γαλλία: Έκκληση Ολάντ για εθνική ομοψυχία μετά τις αντιδράσεις για το ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων Η υπερψήφιση από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση του νομοσχεδίου " Γάμος για όλους"μονοπώλησε τα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...