ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS: Χρόνια πολλά YouTube

Όταν το πρώτο βίντεο “ανέβηκε” στο YouTube, πριν από οκτώ χρόνια, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τον αντίκτυπο που θα είχε η διαδικτυακή πύλη ανταλλαγής οπτικοακουστικού υλικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πόσο δε μάλλον, ότι θα άλλαζε για πάντα τις συνήθειες των ανθρώπων “ανοίγοντας” νέους δρόμους στη διαδικτυακή επικοινωνία μέσω της ανταλλαγής βίντεο ανάμεσα στους χρήστες.
Σήμερα, η υπηρεσία, σε ένα μόνο μήνα λειτουργίας, “διοχευτεύει” στο διαδίκτυο περισσότερο περιεχόμενο από όλες μαζί τις παραγωγές των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο του πλανήτη τα τελευταία εξήντα χρόνια!
Στο “παρθενικό” βίντεο του YouTube εμφανίζεται ο εκ των ιδρυτών του, Τζαουέντ Καρίμ στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγο στις ΗΠΑ. Δείτε το βίντεο
Μεταφορτώθηκε στις 23 Απρ 2005

Το YouTube δημιουργήθηκε από τρεις πρώην εργαζόμενων στην εταιρεία PayPal το Φεβρουάριο του 2005. Εκτός του Καρίμ, συνιδρυτές μιας από τις πιο επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις όλων των εποχών ήταν οι Τσαντ Χάρλεϊ και Στιβ Τσεν.

Αρχικά, η εταιρεία στεγάστηκε στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια. Το Μάιο του ίδιου έτους, το YouTube προσέφερε στο κοινό την πρώτη του δοκιμαστική διαδικτυακή σελίδα. Η επίσημη διαδικτυακή πύλη εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2005.

Σύντομα, η υπηρεσία “εκτοξεύτηκε” στην κορυφή . Τον Ιούλιο του 2006, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 65.000 νέες εγγραφές οπτικοακουστικού υλικού “φορτώνονταν” καθημερινά στο YouTube.

Το Νοέμβριο του 2006, το YouTube εξαγοράστηκε από τη Google έναντι του αστρονομικού ποσού των 1.26 δισ. ευρώ...........

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...