ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΗ:Renault Στο GP του Μονακό θα δούμε το TwinRun

Ένα βήμα πιο κοντά στο επόμενο Twingo θα μας φέρει η Renault στις 24 Μαΐου. Την Παρασκευή πριν το Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό θα παρουσιάσει το πρωτότυπο TwinRun.
Πρόκειται για το μικρό sport μοντέλο που το C+S είχε αποκαλύψει στα τέλη του Μαρτίου.
Θα εξοπλίζεται με αεροδυναμικά βοηθήματα ενώ ο κινητήρας βενζίνης είναι τοποθετημένος στο κέντρο.
Το TwinRun σχεδιάστηκε εσωτερικά από τη Renault και μαζί με το Twin Z (αποτέλεσμα συνεργασίας με το Βρετανό σχεδιαστή Ρος Λόβγκροουβ) θα επηρεάσουν την επόμενη γενιά του Twingo. Η μάσκα παραπέμπει στο νέο Clio, με τα φώτα να έχουν σχεδόν τετράγωνο σχήμα. Έχει δεχτεί επίσης επιρροές και από το θρυλικό 5 Turbo.


Ρωσικός τραπεζικός όμιλος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Κύπρο

Την πόρτα εξόδου από την Κύπρο φαίνεται να ανοίγει πρώτος ο τραπεζικός ρωσικός όμιλος VTB στη θυγατρική τους στην Κύπρο, Russian Commercial Bank (RCB), γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό για την κυπριακή οικονομία και κυρίως για την εικόνα της χώρας.
Σχετική είδηση της εφημερίδας Times της Μόσχας επιβεβαίωσε με σαφήνεια ο επικεφαλής της RCB στη Κύπρο με δηλώσεις στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Vladimir Popov, ο οποίος εξήγησε πως ούτε τα νέα διατάγματα λύνουν το θέμα των συναλλαγών και ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να λειτουργήσει η Τράπεζα.
Άφησε μάλιστα αιχμές πως στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πλήττονται όλες οι υπόλοιπες τράπεζες στη χώρα.
«Τράπεζα χωρίς πελάτες δεν είναι τράπεζα», είπε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους. Με τη συνέχιση των μέτρων, υπογράμμισε ο κ. Popov, οι πελάτες των τραπεζών σπρώχνονται εκτός Κύπρου και αυτό συνιστά καίριο πλήγμα για την ίδια τη χώρα.
Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Herbert Moos οικονομικού διευθυντή της VTB, στην εφημερίδα Times της Μόσχας, ότι ο όμιλος πρόκειται να αποχωρήσει σταδιακά από την Κύπρο. Να σημειωθεί ότι σοβαρές καταγγελίες και παράπονα γίνονται και από άλλες ξένες τράπεζες στην Κύπρο.

ΗΠΑ: Εκλάπησαν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί πελατών από ιστοσελίδα

Πειρατές της πληροφορικής επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα αγοράς προϊόντων σε τιμές με μεγάλη έκπτωση, θυγατρική της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com, και παραβίασαν τους λογαριασμούς 50 εκατομμυρίων μελών της, ανακοίνωσε σήμερα η εξειδικευμένη ιστοσελίδα All Things Digital.

Τα ονόματα, οι ημερομηνίες γέννησης και οι κωδικοί πρόσβασης εκλάπησαν κατά την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα LivingSocial, σύμφωνα με την All Things Digital.

Καμιά πιστωτική κάρτα ή οικονομικού χαρακτήρα πληροφορία δεν εκλάπη κατά την επίθεση, διευκρίνισε ωστόσο η All Things Digital, επικαλούμενη επιστολή του διευθυντή της LivingSocial προς τους εργαζόμενούς της. Η LivingSocial είναι εταιρία που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και παρέχει προϊόντα σε τιμές που ξεπερνούν κατά πολύ τις απλές εκπτώσεις, με σχεδόν 70 εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο, κυρίως στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική

Βίντεο-ντοκουμέντο για πιθανή χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ

Εκτενή αναφορά σε όσα ισχυρίζονται οι Αμερικανοί σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία, έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο δίκτυο BBC.
Ο Κάμερον δήλωσε πως το Λονδίνο έχει δει τις «ενδείξεις» για χρήση σαρίν και άλλων χημικών από το καθεστώς της Δαμασκού στον εμφύλιο, τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο είναι πολύ σοβαρό. Συνιστά έγκλημα πολέμου».
Σύροι αξιωματούχοι, βέβαια, αρνούνται τις κατηγορίες, αποκαλώντας «ψεύδη» όσα ισχυρίζονται ΗΠΑ, Ισραήλ και Βρετανία.
Την ίδια ώρα, το βρετανικό δίκτυο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του βίντεο με ανθρώπους να νοσηλεύονται σε άσχημη κατάσταση, στην πόλη Χαλέπι.
Σύμφωνα με το βίντεο, που κατέγραψε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Times του Λονδίνου, Άντονι Λόιντ, οι ασθενείς ήταν θύματα επίθεσης με χημικά.
Με αφρούς να βγαίνουν από το στόμα τους, διασταλμένες κόρες και άλλα συμπτώματα, οι ασθενείς, σύμφωνα με τη διάγνωση γιατρών είχαν δεχθεί επίθεση με χημικά.
Όπως ανέφερε ο ειδικός για διεθνή θέματα, Νικ Τσάιλντς, η χρήση των χημικών θεωρείται ιδιαίτερα φρικτή, απάνθρωπη, δεν κάνει διακρίσεις και γι' αυτό το λόγο είχε καταβληθεί προσπάθεια κατάργησής της μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αέριο σαρίν
Το αέριο σαρίν είναι 20 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο: μια σταγόνα στο μέγεθος καρφίτσας μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο.
Λέγεται «η ατομική βόμβα του φτωχού», καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να σκοτωθεί με ελάχιστη ποσότητα.
Παραλύει το νευρικό σύστημα, καθώς αναστέλλει τη δράση ενός ενζύμου που αφαιρεί την ακετυλοχολίνη, έναν από τους νευροδιαβιβαστές.
Μπορεί να κατασκευαστεί σε εργαστήριο, όμως δεν απαιτεί εξεζητημένο εξοπλισμό. Αποτέλεσε ένα από αέρια που χρησιμοποιήθηκαν από Γερμανούς επιστήμονες, κατά την κυριαρχία του Χίτλερ.
Υπήρξαν μεγάλα μυστικά αποθεματικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Είναι πολύ επικίνδυνο στη δημιουργία του, καθώς περιέχει, πέραν των άλλων, και τριχλωριούχο φώσφορο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...