Παρασκευή 31 Μαΐου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,Μουσική για τις ταινίες του Αγγελόπουλου.

Η σπουδαία συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου παρουσιάζει μια επιλογή από τις περίφημες ταξιδιάρικες μελωδίες που έγραψε για τις οκτώ τελευταίες ταινίες του πρόωρα χαμένου συνοδοιπόρου της στην τέχνη, διάσημου Έλληνα «ποιητή των εικόνων».


Συμπράττουν: η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, σπουδαίοι σολίστ-συνεργάτες της, το τζαζ τρίο Human Touch και η Δήμητρα Γαλάνη που ερμηνεύει τα τραγούδια των ταινιών.

Συνοδοιπόροι στην τέχνη από το 1983, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος που ξεκίνησε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι τον Ιανουάριο του 2012, και η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου συνεργάστηκαν σε οκτώ ταινίες που αποτελούν ήδη ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.

Σε οκτώ «μουσικές εικονογραφήσεις», αποτέλεσμα μιας παράλληλης συνδημιουργίας που κατάφερε να εξελίξει δυο διαφορετικές μορφές τέχνης - του κινηματογράφου και της μουσικής - σε μια τρίτη, αυτόνομη κι αυτοσυντήρητη έτσι που να είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς το έργο του πρώτου δίχως εκείνο της δεύτερης και αντίστροφα.

Αυτή η μουσική και τα τραγούδια που λειτούργησαν ως ο λόγος που άρθρωνε τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής αυτού του ανήσυχου, ευαίσθητου και ανυπότακτου «ποιητή των κινηματογραφικών εικόνων» και του υψηλού μέτρου, παρουσιάζονται στο πλαίσιο δύο συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Παρασκευή 31 Μαΐου, Σάββατο 1 Ιουνίου (20.00)

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη


Οι τιμές των εισιτηρίων είναι € 15,00(Ζώνη Γ), 27,00(Ζώνη Β’) – 38,00(Ζώνη Α) – 55,00(Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: € 8,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.), και 10,00 (65+, πολύτεκνοι)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...