Εμμένει για απεργία η ΟΛΜΕ - -Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την επιστράτευση .

Συνεδριάζουν από κοινού το απόγευμα τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Εκπαιδευτικών Αττικής προκειμένου να συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή, καθώς οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί εμμένουν στην αρχική τους θέση για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των 86.000 εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα των εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να προκηρύξουν απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών.
ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μετά την δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που υπέγραψε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αρχίσουν οι διαδικασίες εκτύπωσης και επίδοσης από τις Νομαρχίες των «φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» στους καθηγητές.

Η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι το εξής: « Είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους».

Επίσης στο προεδρικό διάταγμα επισημαίνονται και η «σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας» όπως και οι σοβαροί κίνδυνοι από την ενδεχόμενη απεργία για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους.

Η απόφαση για πολιτική επιστράτευση, όπως αναφέρεται στο επίμαχο ΦΕΚ, αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των επιδόσεων που θα αγγίξει περίπου τα 88.000 «φύλλα επιστράτευσης», όσοι είναι οι καθηγητές γυμνασίου και λυκείου.

Επίθεση κατά της ΟΛΜΕ εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την απόφασή  για κήρυξη απεργίας στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Με λυπεί πάρα πολύ αυτή η απόφαση. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καλώ την ΟΛΜΕ να το ξανασκεφτεί και να την ανακαλέσει. Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θίγει τους μαθητές την πιο ουσιαστική και κρίσιμη στιγμή της κορύφωσης μιας προσπάθειας που οι ίδιοι κυρίως αλλά και οι οικογένειές τους έχουν κάνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Νομίζω ότι κανένα αίτημα –όσο κι αν κάποια είναι δικαιολογημένα ή και βάσιμα- δεν μπορεί να προταχθεί της ανάγκης να γίνουν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν. Θα γίνουν στην ώρα τους και θα γίνουν ομαλά. Πιστεύω ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα διασφαλίσει την διεξαγωγή τους και θα το κάνει. Τα συνδικαλιστικά αιτήματα μπορούν να βρουν άλλο τρόπο ή άλλο χρόνο για να εκδηλωθούν», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...