«Aftershock»: Μια ταινία τρόμου με αφορμή το σεισμό της Χιλής

Σκηνοθετημένη από τον Νικολάς Λόπεζ, το «Aftershock» παρουσιάζει τι συμβαίνει σε μια πόλη της Χιλής, μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Η ταινία παρακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων που μετά από πάρτι, τρέπονται σε φυγή για να σωθούν, καθώς όλη η περιοχή βυθίζεται στο χάος.



Η ταινία, ενώ στηρίζεται σε περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού της Χιλής το 2010, έχει καθαρά φανταστικό σενάριο.

«Έκανα μια ταινία τρόμου. Είναι ψεύτικη και μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες. Ο πραγματικός κόσμος, όμως, είναι εξίσου βίαιος και επικίνδυνος. Έτσι είναι τα πράγματα, όταν συμβαίνει ένας μεγάλος σεισμός, οι φυλακές ανοίγουν και όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν» παραδέχεται ο συνσεναριογράφος και ηθοποιός Έλι Ροθ, ενώ ο σκηνοθέτης Νικολάς Λόπεζ τονίζει:

«Οτιδήποτε συμβαίνει, δεν γίνεται μπροστά στα μάτια των θεατών. Όταν παρουσιάζονται τρομακτικά πράγματα εκτός πλάνων, εκτός οθόνης, είναι πάντα χειρότερα από όταν τα δείχνεις, γιατί τότε όλα συμβαίνουν μέσα στο μυαλό μας. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γι’ αυτό, γιατί το μυαλό μας οδηγεί πάντα σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια».

Η ταινία τρόμου έχει πάρει μέτριες κριτικές και έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παίζεται, καθώς περιέχει σκηνές που προκαλούν, εξαιτίας της βίας, του αίματος και του υβρεολογίου που περιέχουν.







πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...