Αντιμέτωπος με το σκάνδαλο στην υπηρεσία κατά της φοροδιαφυγής ο Ομπάμα .

Αντιμέτωπος με ένα μείζον πολιτικό σκάνδαλο είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα μετά τις αποκαλύψεις ότι οι φορολογικές αρχές της χώρας είχαν βάλει στο στόχαστρο των ελέγχων τους, πολιτικούς από το συντηρητικό χώρο. Σήμερα επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ανοίγει τον κύκλο των ακροάσεων στον Κογκρέσο για την υπόθεση της υπηρεσίας IRS με τον Στέβεν Μίλερ, πρώην Επίτροπο της υπηρεσίας να καλείται να δώσει εξηγήσεις. Ο Μίλερ, υπέβαλε χθες παραίτηση η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ήδη ο Αμερικανός…

Καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Κίνα με απολογισμός 33 νεκρούς και 12 αγνοούμενους.
Σύγκλιση απόψεων στο θέμα της επίλυσης της κρίσης στη Συρία, είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως προέκυψε από δηλώσεις του σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Λευκό Οίκο. Στη θεματική ατζέντα των συζητήσεων που είχαν, βρέθηκαν η κατάσταση στη Συρία, η τρομοκρατία-ασφάλεια, οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Κυπριακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Την υποβολή ενός εγγράφου του ΟΗΕ προς τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.
Δεν θα κάνει δηλώσεις στο δικαστήριο του Μονάχου, που δικάζεται η Μπεάτε Τσέπε, που συμμετείχε σε νεοναζιστική ομάδα, η οποία πραγματοποίησε δέκα δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και του Έλληνα Θ. Βουλγαρίδη, το 2005.  Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έκαναν οι δικηγόροι της 38χρονης, προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
Με άξονες την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, τη νεολαία, την ενέργεια και ένα νέο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ανακοίνωσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, πρωτοβουλία για «να βγει η Ευρώπη από το μαρασμό». Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει η ευρωζώνη  να έχει το δικό της προϋπολογισμό, το δικαίωμα να εκδίδει ομόλογα και ένα εναρμονισμένο φορολογικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...