«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη»Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World.

Την πεποίθηση του ότι μεταξύ Ελλάδας και Κίνας τώρα «ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με στόχο win win» εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, από την Κίνα, μιλώντας στο ελληνοκινεζικού επιχειρηματικό φόρουμ. Τονίζοντας ότι τώρα η Ελλάδα ανακτά τον χαμένο χρόνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι απώτερος στόχος είναι ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών μέχρι το 2015. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις, μεταξύ Κίνας και Ευρώπης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτίσει μια καινούργια οικονομία. Πιστεύουμε σε μια νέα περίοδο συνεργασίας Κίνας- Ελλάδας. Η Cosco είναι μια σημαντική επένδυση. Χαιρετίζουμε τις χθεσινές συμφωνίες, ΤΑΙΠΕΔ και Invest in Gr. Θα κλείσουν συμφωνίες σε ναυτιλία, για μάρμαρα, τουρισμό, αγροτικά προϊόντα, νέες τεχνολογίες και φαρμακευτικά. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Στα κινεζικά σημαίνει το ίδιο. Σας ενθαρρύνω να δείτε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις, μεταξύ Κίνας και Ευρώπης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του ελληνοκινεζικού επιχειρηματικό φόρουμ.

Επισήμανε ότι οι εξαγωγές Ελλάδας προς Κίνα έχουν αυξηθεί και στόχος είναι ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών μέχρι το 2015.

Ανέφερε ότι μεγάλες κινεζικές εταιρείες βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ η ναυτιλία είναι ο καλύτερος πελάτης της Κίνας. Ωστόσο, υποστήριξε, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του «για την ανάκτηση της αξιοπιστίας και να γίνει η Ελλάδα, μια χώρα επενδύσεων».
 

«Θερμό» επεισόδιο στη Βουλή - Ναζιστικοί χαιρετισμοί για την αποβολή βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Τον φρούραρχο της Βουλής κάλεσε εντός της αίθουσας της ολομέλειας ο αντιπρόεδρος του σώματος Γιάννης Δραγασάκης προκειμένου να επιβάλλει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο την ποινή της μομφής και της αποβολής από την αίθουσα λόγω των υβριστικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών ύβρεων και εν τέλει αποχώρησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια. Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, που τηρείται από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, την ώρα που αποχωρούσαν ακούστηκε κάποιος από την ομάδα των βουλευτών να επαναλαμβάνει τρεις φορές τo ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler».
Τον προπονητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Κίνας Παναγιώτη Γιαννάκη συνάντησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο σύντομο διάλογο που είχαν όταν δημοσιογράφος επισήμανε ότι «ο Ολυμπιακός πήρε το πανευρωπαϊκό με άλλον προπονητή» ο κ. Γιαννάκης είπε ότι «ο καλύτερος προπονητής είναι ο αντίπαλός σου, γιατί σε βοηθά να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να τα αποφεύγεις».
Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε και πρόσθεσε ότι «αυτό ισχύει κατ εξοχήν για τον χώρο της πολιτικής».
Το μήνυμα ότι «υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα», έστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη, όπου χθες έκανε την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία που βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου.
Το φυσικό περιβάλλον αλλά και οι αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση του διαδικτύου είναι το θέμα στη Νεοελληνική Γλώσσα με το οποίο ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, από τους υποψηφίους ζητήθηκε να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον, και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να αποκαταστήσει τη σχέση του με αυτό. Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν υπάρχει και αναφορά στο διαδίκτυο, με την επισήμανση οτι, όσο πυκνώνει η επικοινωνία με αυτό και τα κινητά τηλέφωνα τόσο η ανθρώπινη μοναξιά μεγαλώνει και η αποξένωση κυριαρχεί. Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι μαθητές βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα καθηγητή Γ. Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής».


Το θέμα της Νεοελληνικής ΓλώσσαςΤα θέματα και οι λύσεις τους στο www.ert.gr/exams
Αυστηρότερες ποινές και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας προβλέπονται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στις 21 Μαΐου. Ειδικά, για τις περιπτώσεις που η παράβαση γίνεται από πρόσωπο πολιτικό προβλέπεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των εμπλεκόμενων πολιτικών κομμάτων, αλλά και άρση της άδειας λειτουργίας τους.
Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, είναι σύμφωνα με στοιχεία, που ταυτοποιήθηκαν, ο ένας τουλάχιστον, εκ των δραστών της χθεσινής ληστείας στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας, με λεία 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον 36χρονο Μάριο Κόλα υπήκοο Αλβανίας, που φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της άτυχης 25χρονης, πριν λίγο καιρό στην περιοχή της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...