Να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα συμφώνησαν Ομπάμα και Νιέτο.

Τη δέσμευσή του απέναντι στο νέο ηγέτη του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο για την από κοινού καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και το «κυνήγι» των βαρόνων των καρτέλ ναρκωτικών παρείχε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσημη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Μεξικό.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ομπάμα από την Ουάσινγκτον προσγειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο του Μεξικού και ο Ομπάμα μετέβη αμέσως στο προεδρικό μέγαρο της χώρας.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα, σε αυτόν τον τομέα, όπου περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες συμμοριών κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών.

Όπως σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν, ώστε να μειωθεί η διακίνηση παράνομων ναρκωτικών και να χτυπηθεί η ροή παράνομων όπλων και χρημάτων από το νότο.

Οι δύο πρόεδροι είπαν επίσης ό, τι επιθυμούν να επεκτείνουν τις εμπορικές τους σχέσεις και τους επιχειρηματικούς δεσμούς που έχουν επισκιαστεί από τη μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών. Ο πρόεδρος Ομπάμα, δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξος πως η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης θα περάσει από τα νομοθετικά σώματα της Ουάσιγκτον.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Ομπάμα θα μιλήσει στο Μουσείο της Ανθρωπολογίας στην Πόλη του Μεξικού πριν αναχωρήσει λίγο μετά το μεσημέρι για το δεύτερο και τελευταίο σταθμό του στη Λατινική Αμερική, την Κόστα Ρίκα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...