ΗΠΑ: Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα της Αμάντα Μπέρι και η μαρτυρία του γείτονα που τη διέσωσε-Το «σπίτι του τρόμου» στοιχειώνει το Κλήβελαντ.

Οι πτυχές του δράματος που εξελισσόταν τα τελευταία δέκα χρονια στο σπίτι του Κλήβελαντ σοκάρουν.

Την ανακούφιση της είδησης ότι βρέθηκαν ζωντανές τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί πριν από μια δεκαετία ακουλουθεί η φρίκη για βιασμούς, εκτρώσεις και μακάβρια ευρήματα στην πίσω αυλή του σπιτιού.


Η αστυνομία συνέλαβε τρία αδέλφια ως υπόπτους για τις απαγωγές, τον Αριέλ,τον Πέδρο και τον Ο’ Νιλ Κάστρο 54, 52 και 50 ετών αντίστοιχα.

Συγκινημένος εμφανίσθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Στηβ Αντονυ, ειδικός πράκτορας του FBI:
«Ο εφιάλτης τελείωσε.Αυτές οι τρεις νεαρές κυρίες μας έδωσαν τον απόλυτο ορισμό της επιβίωσης και της επιμονής.Οι οικογένειες των τριων νεαρών ποτέ δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους ούτε και η αστυνομία.Οπως φαντάζεσθε δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τα συναισθήματα όλων μας. Κι όμως ακόμη και οι επαγγελματίες του κλάδου μας κλαίνε».

Τρεις γυναίκες βγήκαν ζωντανές απο το «σπίτι του τρόμου» στο Κλήβελαντ.

Η Αμάντα Μπέρι μαζί με το γιο της, η Τζίνα Ντεζεζούς και η Μισέλ Νάιτ 16, 14 και 20 ετων όταν είχαν απαχθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έκτοτε είχαν εξαφανισθεί τα ίχνη τους.

Οι γυναίκες μπόρεσαν και πάλι να αγκαλιάσουν τους δικούς τους χάρη στην ηρωική Αμάντα Μπέρι που κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία μόλις έγινε αντιληπτή από ένα γείτονα.






ΗΠΑ: Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα της Αμάντα Μπέρι και η μαρτυρία του γείτονα που τη διέσωσε

Στη δημοσιότητα δόθηκε το συγκλονιστικό τηλεφώνημα της Αμάντα Μπέρι στην αστυνομία, λίγα λεπτά αφότου ο γείτονας την απεγκλώβισε από το σπίτι που έγινε η φυλακή της επί 10 χρόνια.
Ακολουθεί ο διάλογος με την αστυνομικό υπηρεσίας:
«-Βοηθήστε με, είμαι η Αμάντα Μπέρι.
-Τι συμβαίνει;
-Με απήγαγαν και έχω εξαφανιστεί επί 10 χρόνια, αλλά τώρα είμαι ελεύθερη».
Ο Τσαρλς Ράμσει είναι ο άνθρωπος που την ελευθέρωσε. Οπως δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες:
«Βλέπω την κοπέλα τρελαμένη να προσπαθεί να βγει από το σπίτι. Πλησιάζω στη βεράντα και μου λέει, βοήθησέ με να βγω, είμαι κλεισμένη εδώ πολύ καιρό. Και καταλαβαίνετε, σκέφτηκα πως είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
Άνοιξα λοιπόν την πόρτα αλά δε μπορούσα να μπω γιατί ήταν πολύ στενά. Δεν χώραγε κανένας μας να περάσει. μόνο το χέρι μου περνούσε. Κλωτσήσαμε λοιπόν δυνατά το κάτω μέρος και πέρασε, μαζί με το κοριτσάκι. Κι αμέσως μου είπε, πάρε την άμεση δράση».



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...