Γένοβα: Τρεις νεκροί έπειτα από πρόσκρουση πλοίου στον πύργο ελέγχο του λιμανιού – Ολονύκτιες έρευνες για τους αγνοούμενους.

Άσχημες μνήμες ξυπνούν στην Ιταλία μετά την ναυτική τραγωδία μέσα στο λιμάνι της Γένοβας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον έξι αγνοούνται. Εικάζεται πως είτε έχουν πέσει στη θάλασσα είτε είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ανελκυστήρα στα συντρίμια του πύργου ελέγχου.


Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 7 Μαΐου, ένα τμήμα του πύργου ελέγχου του λιμένα της Γένοβας κατέρρευσε μέσα στη θάλασσα όταν το εμπορικό πλοίο Jolly Nero προσέκρουσε πάνω του με την πρύμνη.

Το πλοίο ιδιοκτησίας της εταιρείας «Μεσσίνα», ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από το λιμάνι της Βορειοδυτικής Ιταλίας με προορισμό την Σικελία και έκανε τους απαραίτητους ελιγμούς.

Περίπου δέκα άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του πύργου ελέγχου την ώρα της πρόσκρουσης και ορισμένοι από αυτούς μέσα σε ανελκυστήρα, καθώς ετοιμάζονταν για την αλλαγή βάρδιας.

Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στο νοσοκομείο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

Οι ιταλικές αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε κατάσχεση του πλοίου και σύλληψη του κυβερνήτη. Τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν τι έφταιξε: Ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη;

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο λιμάνι της Γένοβας ο δημοσιογράφος του RAI Μάρκο Φανταζία, ο οποίος μετέδωσε για το Euronews τις πρώτες πληροφορίες:

«Ο πύργος κατέρρευσε αμέσως και κατέληξε σχεδόν ολόκληρος μέσα στη θάλασσα.
Στο εσωτερικό του πύργου βρίσκονταν περίπου δέκα άτομα, ορισμένοι από ό,τι φαίνεται εγκλωβίστηκαν μέσα σε έναν ανελκυστήρα.
Ο πύργος πήρε κλίση 45 μοιρών. Για την ώρα είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, όμως η βασική θεωρία είναι πως υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα με μία από τις μηχανές την οποία χρησιμοποιούσε το πλοίο για να κάνει ελιγμούς.
Το πλοίο είναι πολύ μεγάλο, ένα μεγάλο φορτηγό, το οποίο το λάμβανε οδηγίες από το προσωπικό του λιμένα της Γένοβας που βρισκόταν πάνω στο πλοίο προκειμένου να το καθοδηγήσουν. Πρόκειται για πολύ έμπειρο προσωπικό, κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς για ανθρώπινο λάθος.»


phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...