«Ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για το χρέος»

Επαφές στην Κροατία έχει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε τον πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, με τον Όλιβερ Στόουν και τον Σλάβοι Ζίζεκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε ότι ο αγώνας δεν είναι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά για τους ευρωπαϊκούς λαούς.
«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας μόνο του ελληνικού λαού, αλλά όλων των ευρωπαϊκών λαών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

Επιπλέον αποκάλυψε ότι δεν φοβάται για το μέλλον της Ελλάδας αλλά για το μέλλον συνολικά της Ευρώπης. «Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα εξήγησε ότι γνωρίζει την δύσκολη οικονομική κατάσταση και της Κροατίας και σημείωσε «πιστεύουμε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να αγωνιστούν μαζί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας. Και αν αγωνιστούμε μαζί, πιστεύω ότι θα βρεθούμε σε μια πολύ διαφορετική και καλύτερη θέση στο μέλλον».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...