Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ.Αντε Για(χου) σε τέτοιο Κύπελλο.

Μετά το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και το Κύπελλο, επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, σ' έναν εξαιρετικής ποιότητας τελικό, αντάξιο των δυνατοτήτων των δυο ομάδων, ωστόσο, ο ρέφερι του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, έμελλε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.


Ο Χιώτης διαιτητής δεν είδε το χέρι-πέναλτι του Μανιάτη (68') στην κεφαλιά του Σανκαρέ την οποία έδιωξε ο Ελληνας μέσος πάνω στη γραμμή, δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, που θα επέφερε και την αποβολή του Μανιάτη κι έτσι οι Αρκάδες έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν. Αντίθετα είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν που έγινε οριακά εκτός περιοχής, με τον Γαλλοαλγερινό να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 119' από την «άσπρη βούλα».

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ράγιος στο 14', ο κορυφαίος του ματς, Φουστέρ ισοφάρισε σε 1-1 στο 42 και μ' αυτό το σκορ οι δυο ομάδες πήγαν στην παράταση. Στο 98' ο Τζιμπούρ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό και στο 119' ο Αμπντούν με πέναλτι, που δεν έγινε ποτέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μίτσελ: «Αντέξαμε στη μεγάλη ένταση»
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-3
«Ερυθρόλευκο» νταμπλ

Στο τέλος η κατάσταση εκτραχύνθηκε με τους παίκτες των δυο ομάδων να παίζουν μπουνιές και τον Γιάχο να δείχνει κόκκινη σε Μοντέστο και Περόνε.

Ετσι έπαιξαν οι δυο «μονομάχοι»

Ο Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Φούλοπ στο τέρμα, Σανκαρέ, Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, Πιπίνη αριστερά, Τσαμπούρη δεξιά, κόφτες Κοντοέ, Ουσέρο, τον Ρούμπεν Ράγιος επιτελικό, αριστερά τον Ντε Μπλάσις, δεξιά τον Ναβάρο και στην κορυφή τον Περόνε.
Αντε Για(χου) σε τέτοιο Κύπελλο

Από την άλλη, ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με Κάρολ στο τέρμα, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Μοντέστο, Σιόβα, Μανωλά στόπερ, κόφτες τους Μανιάτη, Φέισα, επιτελικό τον Μασάντο, αριστερά τον Αμπντούν, δεξιά τον Φουστέρ και στην κορυφή τον Μήτρογλου.

Ωραίο ποδόσφαιρο με δυο γκολ!

Το πρώτο μέρος πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις με τις δυο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τις δυο καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν. Οι Αρκάδες ήταν «φωτιά» στην κόντρα με την «λάτιν» τριπλέτα τους, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε το γνωστό ποδόσφαιρο κατοχής. Αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και πρόσφεραν θέαμα στους οπαδούς των δυο ομάδων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση, όμως μετά το 10λεπτο ο Αστέρας ανέβηκε στο γήπεδο κι έκανε την πρώτη του φάση στο 13' με τον Ναβάρο να εκτελεί κόρνερ και τον Ντε Μπλάσις να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αφύλακτος, όμως ο Κάρολ έκανε την απόκρουση του αγώνα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ. Οι τυπικά γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο Ναβάρο μπήκε στην περιοχή και σούταρε, ο Κάρολ έδιωξε με τα πόδια, όμως ο Ράγιος που ερχόταν από πίσω πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ από το πλάι της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ!

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απαντήσουν, ωστόσο, η άμυνα των Αρκάδων δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο να αναχαιτίσει τους Πειραιώτες που απείλησαν μόνο με κάποια στημένα με εξαίρεση ένα σουτ του Χολέμπας έπειτα από κούρσα που έκανε ο διεθνής αριστερός μπακ.

Ο Μήτρογλου ήταν αποκομμένος με τους Σανκαρέ, Κουρμπέλη να τον μαρκάρουν στενά, ενώ τα εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για ρήγματα κι από τον άξονα η ανάπτυξη ήταν ανύπαρκτη.

Ο Μίτσελ άλλαξε πλευρές στους Φουστέρ, Αμπντούν, με τον Γαλλοαλγερινό να πηγαίνει από αριστερά και τελικά δικαιώθηκε. Ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα στον άξονα, την «έσπασε» αριστερά στον Αμπντούν, αυτός ξεπέρασε τον Τσαμπούρη, σέντραρε στο σημείο του πέναλτι, εκεί που ο Φουστέρ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου!

Εξαιρετικός ρυθμός και στην επανάληψη

Και το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η μπάλα πάνω-κάτ ω με τις δυο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες και στην επανάληψη. Μεγάλη φάση δεν είδαμε στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους, ωστόσο, το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό.

Στο 60' ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα κι έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Μοντέστο και οι «ερυθρόλευκοι». Από την άλλη, ο Τσιώλης έριξε στο ματς τον Μπαρτολίνι αντί του Κουρμπέλη στο 67ο λεπτό.

Δεν είδε πέναλτι ο Γιάχος

Στο 68' ο Αστέρας έφτασε μ ια ανάσα από το γκολ, όμως ο Μανιάτης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του στόπερ των Αρκάδων. Ο μέσος του Ολυμπιακού άπλωσε τον αγκώνα του όπως φάνηκε για να απομακρύνει τη μπάλα, κάτι που διέλαθε της προσοχής Γιάχου, πλάγιου και βοηθού της γραμμής του άουτ με τους Αρκάδες να φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι, το οποίο αν δινόταν θα έπρεπε να αποβληθεί κι ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο τέταρτο, ο Μίτσελ άλλαξε τον βασικό του σέντερ φορ ρίχνοντας στο ματς τον Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου, ενώ στο 76' ο Ισπανός τεχνικός έκλεισε τις αλλαγές του βάζοντας τον Πίνο στη θέση του Μασάντο.

Ο νεοεισελθόντας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έδωσε φρεσκάδα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών, που έβγαλαν κάποιες καλές φάσεις με τον Πίνο να έχει δυο εξαιρετικά σουτ. Το πρώτο (83') το έδιωξε με τις γροθιές ο Φούλοπ, ενώ το δεύτερο, που ήρθε από εκτέλεση φάουλ (85') πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ο Αστέρας είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» το ματς στο 89', όμως ο Λένσε που βγήκε απέναντι από τον Κάρολ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον κίπερ του Ολυμπιακού που κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες.

Ετσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην παράταση. Ο Μίτσελ έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές είδε τον Χολέμπας να παίζει με ένα πόδι στα τελευταία λεπτά, καθώς τραυματίστηκε κι έσφιξε τα δόντια για να βγάλει το 90λεπτο.

Λύτρωση με Τζιμπούρ

Με την έναρξη της παράτασης, ο Μίτσελ διαφοροποίησε το σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Χολέμπας έμεινε τελικά στο ματς, αφού το δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δέθηκε το πόδι του, αλλά έπαιξε χαφ. Ο Σιόβας κάλυψε το αριστερό άκρο, δεξιά έπαιξε ο Μανιάτης και στο πλευρό του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας γύρισε ο Φέισα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε με την έναρξη της παράτασης και έφερε το ματς στα καρέ του Φούλοπ. Με τους Ιμπαγάσα, Πίνο να δίνουν πνοή στην ανάπτυξη της ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να σκοράρουν και να φέρουν «τούμπα» το ματς. Ο Πίνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Φουστέρ έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, ο Φούλοπ έδιωξε με υπερένταση, όμως ο Τζιμπούρ πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό σουτ έκανε το 1-2 στο 98'!

Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Αρκάδες έκαναν υπερπροσπάθεια για να βάλουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, βγήκαν όλοι μπροστά, δεν κατάφεραν όμως να πετύχουν κάποιο γκολ με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 114' με τον Πίνο για να καθαρίσουν το ματς.

Στο 118' ο Γιάχος έδωσε μάλλον λανθασμένα πέναλτι σε προβολή του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν με το μαρκάρισμα να γίνεται οριακά εκτός περιοχής και τον Γαλλοαλγερινό να σκοράρει από τα 11 βήματα στο 119' για το 3-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 14' Ράγιος – 42' Φουστέρ, 98' Τζιμπούρ, 119' πεν. Αμπντούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Κοντοές, 57' Πιπίνης, 68' Μπαντής, 79' Περόνε, 107' Ντε Μπλάσις, 119' Μπαρτολίνι – 29' Χολέμπας, 81' Πίνο, 105' Αμπντούν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 120' Μοντέστο – 120' Περόνε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67' Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100' Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82' Λένσε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (60' Ιμπαγάσα) , Μασάντο (76' Πίνο), Φέισα, Μήτρογλου (73' Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...