ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ «Οταν έρχεσαι σε F4, έρχεσαι για να το πάρεις»!- Παρασκευή (10/5, 19:00).με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το σύνθημα ώστε ο Ολυμπιακός να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία και να προσθέσει την τρίτη Ευρωλίγκα στο παλμαρέ του, έδωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης των Πειραιωτών πριν από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Παρασκευή (10/5, 19:00).

Στα αγωνιστικά, ευχάριστα είναι τα νέα καθώς ο Γκεόργκι Σερμαντίνι συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται στην διάθεσή του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ματς με τους Ρώσους. Ετσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, πλην φυσικά του σοβαρά τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη.«Είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν υπάρχει αυτοσκοπός. Όταν έρχεσαι σε ένα Final Four, έρχεσαι για να το πάρεις. Δεν είναι θέμα δικαίωσης για την οικογένεια μου, είναι μεγάλη κουβέντα τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και γιατί δεν φτάσαμε εκεί που έπρεπε να φτάσουμε, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε στην «O2 Arena» και παρακολούθησε μέρος της προπόνησης, με τον αδελφό του Παναγιώτη να αναμένεται στο Λονδίνο απόψε (9/5) το βράδυ.
Σπανούλης: «Δεν παίζουμε τένις»
Με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά και την ανάδειξή του σε MVP της Ευρωλίγκα, παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Σπανούλης. ΟΛαρισαίος γκαρντ απάντησε στις εξής ερωτήσεις:
Για το εάν νιώθει πλέον μεγαλύτερη ευθύνη ενόψει του ημιτελικού: «Ευθύνη θα είχα κι αν δεν το έπαιρνα το βραβείο είμαι αρκετά ώριμος και συνειδητοποιημένος είτε παίρνω κάποιο βραβείο να δουλεύω καθημερινά για να βελτιώνομαι».
Για την παρουσία του Ολυμπιακού στην φετινή Ευρωλίγκα: «Ήταν ίσως η πιο εξαντλητική Ευρωλίγκα όλων των εποχών, πολλά παιχνίδια, πολλά ταξίδια. Πολλές φορές βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, και για να περάσουμε στους «16» και μετά από εκεί στους «8» και στο Final 4. Σε τρεις φάσεις ήμασταν με τη πλάτη στον τοίχο. Αυτές οι νίκες και τέτοιες καταστάσεις που περνάμε στα αποδυτήρια όλη αυτή η πίεση, να φτάσουμε ως εδώ σίγουρα μας κάνει καλύτερους παίκτες και πιο δυνατή ομάδα».

Για το ότι δεν σκόραρε μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά δημιούργησε αρκετά και για τους συμπαίκτες του: «Πιστεύω να εκμεταλλεύομαι τις καταστάσεις της αντίπαλης άμυνας όταν προσαρμόζεται πάνω μου, πιστεύω ότι φέτος ήταν κάτι σε τρομερά δύσκολο βαθμό για μένα και πιστεύω είχα την ωριμότητα από τα προηγούμενα χρόνια ώστε να εκμεταλλεύομαι τις καταστάσεις για τους συμπαίκτες μου και την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα νούμερα μπορεί να κάνω 20 δημιουργίες και να βγουν δύο ασίστ, σημαίνει ο τρόπος που παίζεις όχι τα νούμερα, αλλά η εικόνα και η ομαδική δουλειά. Δεν παίζουμε τένις, η ομαδική δουλειά με βοήθησε πάρα πολύ».

Για το που θα κριθεί ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα, αυτή την άμυνα που ξέρουμε. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βγάλουμε και στην επίθεση τα στοιχεία που έχουμε δουλέψει όλες αυτές τις ημέρες».

Πρίντεζης: «Να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαίο»

Από την πλευρά του ο… υπαρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης τόνισε ότι οι Πειραιώτες έχουν να αποδείξουν κάτι: «Θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαίο» και πρόσθεσε: «Νιώθουμε σαν μια παρέα και έτσι λειτουργούμε. Θέλουμε οπότε να τελειώσουμε το ευρωπαϊκό ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Χάινς: «Όλοι θέλουν μας κερδίσουν»

Ο Κάιλ Χάινς έκανε λόγο για μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού ήδη: «Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για μας. Το να παίρνεις μέρος σε ένα φάιναλ-φορ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά μετά το περσινό, που όλοι ήθελαν να μας κερδίσουν. Παίζουμε ξανά με την ΤΣΣΚΑ και προσπαθούμε να ξεχάσουμε το περσινό».

Οσο για τα… ύψη της ΤΣΣΚΑ; «Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ ψηλή ομάδα, αλλά αυτό απλά σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να κάνουμε ακόμη καλύτερη δουλειά».

Άντιτς: «Είμαστε εδώ με την αξία μας»

Ο Πέρο Άντιτς υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο final-4 πέρα για πέρα με την αξία του: «Είναι μια καλή ομάδα με πολύ ταλέντο και ποιότητα. Και πολύ καλή χημεία, πρέπει να προσθέσω. Κι εμείς, όμως, αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Και αφού είμαστε εδώ θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό»….

Παπανικολάου: «Δεν είναι η περσινή υπερδύναμη»

Ο Κώστας Παπανικολάου από την μεριά του εκτίμησε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας σε σχέση με πέρσι: «Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν, χωρίς αμφιβολία. Εμείς δείξαμε ότι τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Δείξαμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο φάιναλ-φορ για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας». Ακόμη συμπλήρωσε: «Η περσινή ομάδα ήταν υπερομάδα, η υπερδύναμη των τελευταίων ετών. Και η φετινή, όμως, έχει εμπειρία και ποιότητα. Πρέπει από τη μεριά μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Περπέρογλου: «Ό,τι μπορώ για να βοηθήσω»

Ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε από την μεριά του ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό: «Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Μπορούμε να τα καταφέρουμε στον ημιτελικό. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας».

Πάουελ: «Ευλογία που είμαι εδώ»

Ο Τζος Πάουελ χαρακτήρισε ευλογία μόνο το ότι βρίσκεται σε ένα final-4: «Είναι ευλογία που είμαι εδώ, που είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και που στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρωλίγκα βρίσκομαι στο Final Four. Αλλά το θέμα είναι πως ως ομάδα είμαστε εδώ, δεν έχει σημασία τι κάνει ο καθένας ατομικά. Έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε άλλωστε» είπε αρχικά ο Αμερικανός σέντερ και στη συνέχεια τόνισε ποια θα είναι τα «κλειδιά» του ημιτελικού. «Κάθε κατοχή ξεχωριστά μετράει. Κάθε μπάλα. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε αυτές τις μικρές “μάχες” που σε τέτοια ματς κάνουν τη διαφορά».

Ερωτηθείς για την υψομετρική διαφορά υπέρ των Ρώσων ο Πάουελ είπε πως «στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αναμετρηθεί το ύψος κόντρα στην καρδιά. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πιο ψηλός, πιο γρήγορος ή ό,τι άλλο, αλλά όποιος το θέλει περισσότερο. Τώρα μετράει η καρδιά του καθενός. Όποιος το θέλει περισσότερο θα βρεθεί στον ημιτελικό».

Με 3.000 στο πλευρό του!

Τελικά γύρω στους 3.000 θα είναι οι οπαδοί που θα έχει στο πλευρό του ο Ολυμπιακός. Η πλειοψηφία αυτών θα προέρχεται φυσικά από την Ελλάδα, ενώ αρκετοί θα είναι και φοιτητές από την Αγγλία.

Από εκεί και πέρα, η αντίπαλος των πρωταθλητών στον πρώτη ημιτελικό ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να έχει γύρω στους 1.000 οπαδούς στο πλευρό της, ενώ από 500 περίπου θα έχουν οι δύο ισπανικές ομάδες, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Εξάλλου, γύρω στους 10.000 θα είναι οι… ουδέτεροι θεατές που θα παρακολουθήσουν τους δύο ημιτελικούς, συνεπώς η χωρητικότητας 20.000 θεατών O2 Arena θα είναι γεμάτη, αν λάβει κανείς υπ' όψιν και τις νεκρές ζώνες μεταξύ των οπαδών των τεσσάρων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...