Βασίλης Σπανούλης -Κώστας Παπανικολάου : ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ Περί βραβείων ο λόγος (vds)

Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Παπανικολάου μιλούν στο επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις βραβεύσεις τους ως ΜVP και καλύτερου νέου παίκτη της Ευρωλίγκα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Οι δύο παίκτες μεταξύ άλλων, στάθηκαν στην συμβολή των συμπαικτών τους, λέγοντας πως χωρίς αυτούς δεν θα είχαν έρθει αυτές οι ατομικές διακρίσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:


«Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε με την ομάδα μου στo φάιναλ φορ και κατ' αρχήν πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δε θα γινόταν τίποτα, δε θα ήμασταν εδώ πέρα. Αυτό το βραβείο έχει σημασία επειδή είμαστε ήδη στο Final Four, αλλιώς για εμένα δε θα είχε καμία σημασία. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, ευχαριστώ τους πάντες, όλη την ομάδα, όσους όσοι δουλεύουν για την ομάδα. Να μην αναφέρω τον καθένα ξεχωριστά -και μας πάρει χρόνος- που με βοήθησαν και βοήθησαν όλη την ομάδα να φτάσουμε έως εδώ», ήταν τα λόγια του «Kill Bill», ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε:

«Σίγουρα το να παίρνεις και να παραλαμβάνεις τέτοια βραβεία είναι κάτι πολύ όμορφο, γιατί το συναίσθημα είναι πάρα πολύ ωραίο. Αλλά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί μπροστά στο αυριανό (10/5), όταν μιλάμε για ένα ημιτελικό Ευρωλίγκα φάιναλ φορ , δε μπορείς να σκέφτεσαι κάτι άλλο απ' αυτό. Εντάξει, το βραβείο είναι μία προσωπική επιτυχία μέσα από ομαδική δουλειά, αλλά τελειώνει εδώ. Αυτό που έχουμε έρθει να κάνουμε εδώ δεν είναι ούτε να παραλάβουμε βραβεία, ούτε να χαρούμε για τον εαυτό μας. Έχουμε έρθει να παλέψουμε για την ομάδα μας και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο».

Τέλος, ο ανερχόμενος αστέρας της Ευρωλίγκα ερωτήθηκε και για το αν θα αντάλλαζε αυτό το βραβείο με αντάλλαγμα το τρόπαιο της Ευρωλίγκα και η απάντησή του ήταν η προφανής:
«Εύκολα. Πάρα πολύ εύκολα. Γιατί, όπως σου είπα, ο κόσμος δε θυμάται τις ατομικές διακρίσεις, αλλά το τι έχει κάνει η ομάδα στο τέλος, οπότε, αν ήθελα ατομικές διακρίσεις, θα είχα διαλέξει κάποιο άλλο άθλημα, που θα είχε καθαρά και μόνο ατομικές διακρίσεις. Έχω διαλέξει το μπάσκετ γιατί είναι κάτι ομαδικό, γιατί απαιτεί συνεργασία, απαιτεί ομαδικότητα και τα εύσημα πάνε σε όλους, όταν κάτι θετικό έρχεται».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...