Forbes: Για 8η φορά η Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αναδείχτηκε για όγδοη φορά, από το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», ως η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Τη δεύτερη θέση στη λίστα που εκδίδει το περιοδικό για 10η συνεχή χρονιά καταλαμβάνει η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ και την τρίτη η Μελίντα Γκέιτς αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Η Μισέλ Ομπάμα συγκαταλέγεται και φέτος, στην τέταρτη θέση του καταλόγου, με την Χίλαρι Κλίντον στην αμέσως επόμενη θέση. Η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, και αυτή από τις «παλιές» γνώριμες της κατάταξης, εμφανίζεται στην 7η θέση.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στην Οκλαχόμα

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στην Οκλαχόμα

Στους 24 μείωσαν τελικά τον επίσημο απολογισμό των επιβεβαιωμένων νεκρών (μεταξύ των νεκρών και εννέα παιδιά), από 91, οι αρχές της Οκλαχόμα μετά το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το προάστιο Μουρ. Το λάθος αποδόθηκε στις διπλές καταγραφές των θυμάτων λόγω του χάους που επικρατούσε αν και όπως δήλωσε τοπική αξιωματούχος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς μπορεί να ανασυρθούν κι άλλες σοροί από τα συντρίμμια. Στο μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια σπιτιών,…
Ο επικεφαλής της Apple Τομ Κουκ αναμένεται να υποστηρίξει ανώπιον του κογκρέσου πως ό, τι έπραξε η εταιρεία «επιτρέπεται από τον αμερικανικό νόμο και είναι συνεπής με όλες τις αμερικανικές ρυθμίσεις».


 

ΗΠΑ: Πυρά του Κογκρέσου κατά της Apple για φοροαποφυγή-μαμούθ

Για μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή κατηγορεί το αμερικανικό Κογκρέσο την Apple. Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή του Σώματος, ενώπιον της οποίας θα καταθέσει σήμερα ο Διευθύνων Συμβούλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, η Apple γλίτωνε πολλά δις φόρων ετησίως χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένες ως φορολογικές οντότητες. Η Apple από την πλευρά της αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η Ιρλανδία δηλώνει πως ουδεμία ευθύνη φέρει για τη φορολογική συμπεριφορά του ομίλου.

Εικόνες αποκάλυψης από τον φονικό ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

Θύματα και τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 24 νεκρούς. Ωστόσο, προηγούμενοι υπολογισμοί έκαναν λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς, ανάμεσά τους είκοσι παιδιά. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς για δεύτερη ημέρα των εντοπισμό αγνοουμένων σε βουνά από συντρίμμια.
Πρόκειται για μια αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη η Χρυσή Αυγή, αναφέρει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ελλάδα. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας καταδικάζει τις πράξεις βίας εναντίον μεταναστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρητές κάλεσαν τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το «τυφλό μίσος» και τον ρατσισμό της Χρυσής Αυγής. Η συνολική έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες σε διεθνές επίπεδο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον…
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου με διάμετρο 3 χλμ, στο προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα. Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 24 μικροί μαθητές έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός σχολείου που κατέρρευσε. Μεταξύ των θυμάτων, τουλάχιστον 20 είναι παιδιά και 45 από τους 230 τραυματίες είναι επίσης παιδιά, αναφέρουν τα νοσοκομεία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...