Ο λόγος τώρα ανήκει στον Λευκό Οίκο, Apple vs Samsung: σημειώσατε 2

Η νέα δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους κολοσσούς κινητών τηλεφώνων και tablet Apple και Samsung βρίσκει νικήτρια τη νοτιοκορεατική εταιρία.


Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) αποφάσισε ν’ απαγορεύσει την εισαγωγή συγκεκριμένων μοντέλων της αμερικανικής Apple λόγω παραβίασης πατέντας, την οποίαν κατέχει η Samsung.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν τα iPhone 3G, 3Gs και 4 της AT&T καθώς και το iPad II 3G.

Στο σκεπτικό της απόφασης έγινε δεκτή η αιτίαση της Samsung περί παραβίασης της πατέντας για την πολλαπλή μεταφορά δεδομένων μέσω 3G δικτύων κινητής τηλεφωνίας στις προηγούμενες εκδόσεις των τηλεφώνων και του tablet της Apple.

Ο λόγος τώρα ανήκει στον Λευκό Οίκο, που έχει δικαίωμα μέσα σε 60 ημέρες να μπλοκάρει την εφαρμογή της απόφασης με προεδρικό βέτο από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η Apple πρόκειται ούτως ή άλλως να εφεσιβάλει την απόφαση καθώς εκκρεμούν κι άλλες δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο πλευρών, σε περισσότερες από 10 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Samsung είναι η κορυφαία σε πωλήσεις «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων με αναλογία δύο προς ένα έναντι της Apple, αλλά η αμερικανική εταιρία εμφανίζεται αποτελεσματικότερη στον τομέα των κερδών.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...