ΒΡΑΖΙΛΙΑ Η δήλωση του Πελέ που εξόργισε τους διαδηλωτές

Έντονη κριτική και χλευασμό από τα social media προκάλεσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ μετά το κάλεσμά του προς τους χιλιάδες διαδηλωτές να φύγουν από τους δρόμους και να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο.
Σε μια σύντρομη τηλεοπτική του εμφάνιση στο δίκτυο O Globo TV ο Πελέ δήλωσε: «Ας ξεχάσουμε όλη αυτή την αναταραχή που συμβαίνει στη Βραζιλία, όλες αυτές τις διαδηλώσεις και ας θυμηθούμε ότι η εθνική μας ομάδα είναι η χώρα μας και το αίμα μας».

Αμέσως μετά ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις. Ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων έγραψε: «Πήγαινε στα νοσοκομεία, μπες σε ένα λεωφορείο χωρίς την προσωπική σου ασφάλεια και μετά θα δούμε αν θα συνεχίσεις να λες τέτοιες βλακείες», ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Πελέ, η υπεροψία σου είναι ευθέως ανάλογη της ποδοσφαιρικής σου ιδιοφυΐας.

Η εικόνα του καλύτερου παίχτη όλων των εποχών, όπως θεωρείται ο Πελέ από πολλούς ειδικούς, φιλάθλους και ποδοσφαιριστή, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας δηλώσεων όπως οι παραπάνω, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι ο πρώην άσος της Εθνικής Βραζιλίας έχει ξεχάσει πώς ζει ο μέσος Βραζιλιάνος.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Πελέ αναγκάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη στήριξή του στις ειρηνικές διαδηλώσεις με στόχο καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...