Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World-Αλβανία-ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ Ράμα vs Μπερίσα για την εκλογική νίκη στην Αλβανία

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι Αλβανοί ψηφοφόροι σε μια εκλογική διαδικασία που συν τοις άλλοις θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα ως προς το στόχο της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να επιβλέψουν την καλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.


Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά οι Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν ήδη δύο φορές αρνηθεί να δώσουν το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία όπου, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.

Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2009, η Αλβανία αντιμετωπίζει πολιτικό αδιέξοδο. Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση είχε αρνηθεί τότε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκτιμώντας ότι είχαν σημειωθεί πολλές παρατυπίες.

Οι κύριοι αντίπαλοι -ένας δεξιός συνασπισμός γύρω από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και ένας άλλος της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το σοσιαλιστή Έντι Ράμα- προτείνουν ομόφωνα την ένταξη στην ΕΕ καθώς και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στη χώρα των 2,8 εκατ. κατοίκων όπου οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες, οι δύο παρατάξεις έχουν διαβεβαιώσει τους οπαδούς τους ότι θα κερδίσουν αυτές τις εκλογές.

Οι 140 βουλευτές θα εκλεγούν για μια τετραετή θητεία μεταξύ άνω των 7.000 υποψηφίων.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). Περισσότεροι από 600 ξένοι παρατηρητές επιβλέπουν την ψηφοφορία, τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν αύριο.

ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αλβανικές εκλογές: Σκότωσαν εκλογικό αντιπρόσωπο της αντιπολίτευσης

Ένα μέλος επιτροπής εκλογικού κέντρου στην πόλη Λατς της βόρειας Αλβανίας, το οποίο ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης της αντιπολίτευσης, έχασε τη ζωή του και ένα άλλο τραυματίσθηκε έπειτα...

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

Εκρηξη κροτίδας σε γραφεία της ΝΔ

Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στον Νέο Κόσμο.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 8 λαθρομετανάστες

Οκτώ παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά..

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Ράμα vs Μπερίσα για την εκλογική νίκη στην Αλβανία

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι Αλβανοί ψηφοφόροι σε μια εκλογική διαδικασία που συν τοις άλλοις θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα ως προς το στόχο της για...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ

Βεστερβέλε: Αργεί ακόμα η εξομάλυνση με Τουρκία

Την εκτίμησή του ότι η εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία θα απαιτήσει χρόνο, εξέφρασε το Σάββατο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ύστερα από συνομιλίες με τον τούρκο..

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2 ΜΙΣΘΩΝ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

«Μολών λαβέ» απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην έκκληση για εκκένωση

Αρνητική απάντηση στην «έκκληση» του υπουργείου για εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ έδωσαν οι εργαζόμενοι.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Τραγωδία: Τέσσερις 16χρονες νεκρές σε τροχαίο

Τραγωδία με τέσσερα 16χρονα κορίτσια νεκρά, καθώς και τη μητέρα του ενός από αυτά, εκτυλίχθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα στον Άγιο Στέφανο Αττικής.  ..

ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό «διαβατήριο» σε 190 νεοσσούς πελαργούς

Ελληνική... ιθαγένεια απέκτησαν εκατοντάδες λευκοί πελαργοί που φωλιάζουν αυτό το διάστημα στη βόρεια Ελλάδα. Τουλάχιστον 190 μικρά πελαργάκια δακτυλιώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής...

ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μείωση 6% στους μισθούς των τραπεζικών υπαλλήλων

Μειώνονται κατά 6% οι βασικοί μισθοί των τραπεζικών υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP

Παράθυρο για μείωση χρέους το 2014

«Παράθυρο» για ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας το φθινόπωρο του 2014 άνοιξε το Eurogroup με την απόφασή του να υπάρξει, υπό όρους, αναδρομικότητα στην ανακεφαλαιοποίηση..

SLUMDOG ΑΛΑ ΑΡΑΒΙΚΑ

Στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι για τη νίκη του 23χρονου Ασάφ στο «Arab Idol»

Πρωτοφανές ξέσπασμα ενθουσιασμού επικράτησε το Σάββατο το βράδυ σε όλες σχεδόν τις παλαιστινιακές πόλεις, μετά την επιτυχία ενός νεαρού πρόσφυγα από τον καταυλισμό Χανς Γιουνίς, στη Λωρίδα της.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ «ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟ»

Βίαιη ανακατάληψη της Ταξίμ

Η τουρκική αστυνομία επανέκτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή, τον έλεγχο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και στους γύρω δρόμους, μετά από αρκετές ώρες..

SOS από το Bloomberg για την τραπεζική ενοποίηση

«Καμπανάκι» εμπλοκής στην πολύκροτη τραπεζική ενοποίηση της Ευρωζώνης που οι Ευρωπαίοι ήθελαν να «τρέξει» γρήγορα ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους χτυπά σε δημοσίευμά..

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ»

Υπέρ της ενίσχυσης της στρατιωτικής βοήθειας των ανταρτών ο Τζον Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες που στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση θα ενισχύσουν τη βοήθειά τους, κυρίως σε στρατιωτικό επίπεδο, προκειμένου να συμβάλουν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...