Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World-ΑΘΗΝΑ: .Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας Την Τρίτη ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στην ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα προχωρήσει την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας.

Θα ακολουθήσει στα μέσα Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων ενώ τότε θα ξεκινήσει εκ νέου και η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) για υποβολή μηχανογραφικού από τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).


Όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Οι τάσεις των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία μπαίνουν στο μικροσκόπιο του σημερινού «'Eθνους - Παιδεία».
Με τη συνδρομή βαθμολογητών, οι οποίοι έχουν διορθώσει αρκετά γραπτά και έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τα ποσοστά που καταγράφονται ανά βαθμολογική κλίμακα, επιχειρούμε να δώσουμε στοιχεία για τις επιδόσεις ανά κατεύθυνση.

Πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων έχουν οι επιδόσεις στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας
Η εικόνα, πάντως, θα ξεκαθαρίσει περισσότερο όταν δοθούν οι θέσεις εισακτέων ανά τμήμα.
1ο Επιστημονικό Πεδίο
Στα περσινά υψηλά επίπεδα τα Τμήματα Νομικής, Φιλολογίας και Ψυχολογίας
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Καθοδική θα είναι η πορεία των βάσεων στις Φυσικομαθη-ματικές Σχολές
3ο Επιστημονικό Πεδίο
Μικρή πτώση των βάσεων σε Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές
4ο Επιστημονικό Πεδίο
Χαμηλώνει ο πήχης για τα περιζήτητα Πολυτεχνικά Τμήματα
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Πιο εύκολη η εισαγωγή στις περισσότερες Οικονομικές Σχολές

 Πανελλαδικές: Πέφτουν οι βάσεις σε Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνικές σχολές
Η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) για υποβολή μηχανογραφικού από τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), θα ξεκινήσει εκ νέου περί τα μέσα Ιουνίου, όταν  ξεκινήσει   η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%), είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειο τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Σε ότι αφορά την πορεία των βάσεων,  όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ)  Γιάννης Βαφειαδάκης  αναμένεται  σημαντική  πτώση στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις Πολυτεχνικές και στις Φυσικομαθηματικές σχολές, η οποία θα είναι ορατή και στις λεγόμενες «καλές» σχολές.

Οι Ιατρικές σχολές θα κρατήσουν την πρωτιά, ή ακόμα και θα «τσιμπήσουν» και κάποια μόρια , όπως εκτιμούν οι καθηγητές, ενώ ανοδική αναμένεται η τάση στις Νομικές και στις Ψυχολογικές σχολές.

Κακή εικόνα στις βαθμολογίες εμφανίζουν μέχρι σήμερα τα μαθηματικά, η φυσική ενώ ακόμα και η έκθεση φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψηφίους.

Σε ότι αφορά στα μαθηματικά οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αναμένεται να «κρατήσουν» την αρνητική περσινή πρωτιά με 80% των γραπτών κάτω από τη βάση.

Η πορεία των βάσεων εκτός από τις επιδόσεις των υποψηφίων, όπως είναι αυτονόητο εξαρτάται και από ένα δεύτερο παράγοντα  που είναι η τάση που θα καταγραφεί στα μηχανογραφικά δελτία, αλλά και από τις θέσεις που θα διαθέσει το υπουργείο Παιδείας σε κάθε σχολή.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες πάντως ο αριθμός των εισακτέων θα κυμανθεί μεταξύ 75.000 και 76.000 θέσεων.

Το «τοπίο» ανά πεδίο:

- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο , που περιλαμβάνει τις φιλολογικές , νομικές και κοινωνικές επιστήμες οι θέσεις θα μειωθούν και στα   ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, με αποτέλεσμα οι βάσεις να κινηθούν ανοδικά .

Οι υποψήφιοι αυτής της κατεύθυνσης θεωρούνται ευνοημένοι, κυρίως όσοι επέλεξαν τη βιολογία αντί των πολύ δύσκολων μαθηματικών. Σε αυτήν την κατεύθυνση το πιο δύσκολο μάθημα ήταν τα αρχαία ελληνικά.

-Πτώση των βάσεων αναμένονται στις Πολυτεχνικές και τις Φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου και του 4ου πεδίου που θα ξεκινούν από τις πλέον περιζήτητες σχολές και θα φθάνουν στα ΤΕΙ.  

Τις περιζήτητες  σχολές  του 2ου (θετικές επιστήμες) και 4ου πεδίου (τεχνολογικές επιστήμες)  επιδιώκουν  υποψήφιοι θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, ενώ για τα τμήματα με μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες οι  υποψήφιοι της τεχνολογικής.

- Στο 3ο πεδίο, με τις περιζήτητες ιατρικές σχολές οι βάσεις θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα

- Στο 5ο  πεδίο  τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πτωτική πορεία των βάσεων στις οικονομικές σχολές




ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ «ΔΕΣΕΙ» ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ

Για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ συνελήφθη η Εριν Μπρόκοβιτς

Με την κατηγορία ότι οδηγούσε σκάφος σε κατάσταση μέθης συνελήφθη η Έριν Μπρόκοβιτς, η αμερικανίδα ακτιβίστρια που έγινε γνωστή όταν το 2000 την υποδύθηκε η Τζούλια Ρόμπερτς στην ... 

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στο Παρίσι ο Ν. Αναστασιάδης

Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Στουρνάρας: Δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα αν πετύχουμε τους στόχους

Την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και θα αρχίσει να μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ από...

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ[

Reuters: Αποσύρεται η Sintez από τον διαγωνισμό για την ΔΕΣΦΑ

Η ρωσική ενεργειακή εταιρία Sintez δεν θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της ΔΕΣΦΑ, με την αζέρικη SOCAR να αναδεικνύεται ως ο μοναδικός βασικός «παίχτης» στο διαγωνισμό...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Γλέζος: Σε ποιον ανήκει το Σκοπευτήριο Καισαριανής;

Επίκαιρη ερώτηση στον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα του Σκοπευτηρίου Καισαριανής κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος καλώντας τον να διευκρινίσει σε ποιον ανήκει ο ιστορικός αυτός χώρος... 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Τρεις Κινέζοι ξεκινούν για το «Ουράνιο Παλάτι» στο διάστημα

Η Κίνα θα αρχίσει τη νέα επανδρωμένη διαστημική αποστολή της αύριο, στέλνοντας τρεις αστροναύτες για 15 ημέρες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Διαστημική...

EDITORIAL ΤΗΣ GUARDIAN 

«ΔΝΤ και Ελλάδα: Διεθνής Νομισματική Τραγωδία»

Με την επιδημία του υιού του HIV παρομοιάζει την επιβολή των πακέτων διάσωσης στη χώρα μας η βρετανική εφημερίδα Guardian στο χθεσινό της editorial, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του του ΔΝΤ..

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο οι δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου... 

ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΔΡΑΜΑΣ

Χτύπησε ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα

Άγνωστος δράστης, φορώντας κουκούλα, προσέγγισε την Κυριακή στις 17.30 το απόγευμα μία ηλικιωμένη και με χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε την τσάντα της, στο Δοξάτο Δράμας.  ... 

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...ΑΣΥΛΟΥ

Σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ ο 29χρονος που αποκάλυψε το «φακέλωμα» στις ΗΠΑ

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο υπάλληλος τεχνικής εταιρείας που συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, ο οποίος είναι η πηγή των διαρροών σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα... 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

«Iδεώδης πρόεδρος» ο Πούτιν για το 41% των Ρώσων

Ο «ιδεώδης πρόεδρος» είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το 41% των Ρώσων, όπως αποκαλύπτει σήμερα δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Λεβάντα η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα... 

ΤΡΙΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Στο -0,4% ο πληθωρισμός τον Μάιο

Διατηρήθηκαν τα φαινόμενα αποπληθωρισμού και τον τελευταίο μήνα της Ανοιξης, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή βρέθηκε στο -0,4%, από -0,6% τον Απρίλιο 

ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ DOODLE

Η Google τιμά τον συγγραφέα Μορίς Σεντάκ

Το συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων Μορίς Σεντάκ τιμά με το σημερινό της doodle η google. 

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΙΔΗ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ[

«Ξένιος Ζεύς»: 71 συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε άλλες 71 συλλήψεις προέβει η ΕΛΑΣ κατά το διάστημα από 1 έως 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. 

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 

Υποδοχή ήρωα στις Φιλιππίνες στον... σκύλο που έσωσε δύο κορίτσια

Υπό τους ήχους φιλαρμονικής αλλά και συνοδεία αυτοκινητοπομπής επέστρεψε στην πόλη του η ηρωική σκυλίτσα που με αυταπάρνηση και γενναιότητα κατάφερε να σώσει δύο κορίτσια στην πόλη..


Υποχώρησε φράγμα στην Γερμανία - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Η πρωτοφανής άνοδος της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έλβα συνεχίζει να απειλεί τη βόρεια Γερμανία σήμερα και ένα φράγμα υποχώρησε τη νύχτα στο κρατίδιο της Σαξονίας-'Ανχαλτ, με αποτέλεσμα..

ΝΕΟ ΠΟΚΕΡ ΔΝΤ - ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Spiegel: Εαν γίνει «κούρεμα» η Γερμανία θα διακόψει τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Στο «όχι» του Βερολίνου προσκρούουν οι εντεινόμενες πιέσεις του ΔΝΤ προς τα κράτη της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους... 

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Δικαστική έρευνα για την κόρη του Μάικλ Τζάκσον

Έρευνα για την ψυχική και σωματική υγεία της κόρης του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις, που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, διέταξε δικαστής.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...