Παίζει τα ρέστα της η πρωταθλήτρια κόσμου, Ελλάδα

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών κέρδιζε την Ιταλία 14-11 και προκρινόταν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαγκάη, όπου, επικρατώντας και στον τελικό της γηπεδούχου Κίνας 9-8, έφθανε στην κορυφή του κόσμου.


Σήμερα, στη Βαρκελώνη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την Ιταλία (10.30 μ.μ.) απλά παίζει τα ρέστα του, τον αγώνα επιβίωσης σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα το στείλει στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κι αν τα καταφέρει, η αποστολή του θα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία.

Με έξι νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της σε σχέση με τη διοργάνωση στη Σαγκάη, η εθνική ομάδα δεν έπεισε στην α' φάση. Εχασε από τις ΗΠΑ 12-8, κέρδισε τη Μ. Βρετανία 13-7, όμως «κόλλησε» με τον Καναδά στο 8-8 και σήμερα ανταμώνει τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, αναζητώντας το πρώτο της μεγάλο παιχνίδι στη διοργάνωση.

«Θα πρέπει όλες μας και κυρίως εμείς που ήμασταν εκεί, να θυμηθούμε ότι σαν αύριο (σ.σ.: σήμερα), 27 Ιουλίου του 2011, νικούσαμε την Ιταλία στον ημιτελικό και περνούσαμε στον τελικό. Μόνο αυτό έχω να πω, όλα τα άλλα πρέπει να γίνουν πράξη μέσα στην πισίνα», έλεγε χθες η Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Παρόμοια προβλήματα ταυτότητας έχει και η «σετερόζα». Oι Ιταλίδες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, τον Ιανουάριο του 2012, όπου κέρδισαν την Ελλάδα στον τελικό 13-10, έχουν αλλάξει τη μισή ομάδα.

Επτά παίκτριες παραμένουν σε αυτήν, με πρώτη και καλύτερη την 34χρονη «κάπτεν» Τάνια Ντι Μάριο, που είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στη φάση των ομίλων (69'), μετά την τερματοφύλακα Ελενα Τζίλι, ενώ πολλά στηρίζουν στις Τερέζα Φρασινέτι, Ροζάρια Αϊέλο, Αλεκσάντρα Κότι, Τζούλια Εμολο κα Ρομπέρτα Μιπανκόνι.

Η Ιταλία, χάνοντας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη από την Ουγγαρία 10-4, στη συνέχεια κέρδισε δύσκολα το Καζακστάν 9-7 και τη Βραζιλία 13-5, παίρνοντας τη 2η θέση στον όμιλο.

Η ήττα στο Αϊντχόφεν είναι και η μοναδική για την Ελλάδα σε επίπεδο παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους.

Η αρχή είχε γίνει στην καρδιά της Ρώμης, στο Foro Italico, όταν η Ελλάδα κέρδιζε την Ιταλία 10-9 και την πετούσε εκτός 8άδας του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2009. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα γίνει κι απόψε στη Βαρκελώνη.

Η νικήτρια του αγώνα θα παίξει τη Δευτέρα με την Αυστραλία (αντιμετωπίζει το Ουζμπεκιστάν) για μία θέση στην 4άδα.

Οι τελευταίες μάχες Ελλάδας-Ιταλίας

Ελλάδα-Ιταλία/10-9/Παγκόσμιο 2009/Ρώμη/Β΄ Φάση

Ελλάδα-Ιταλία/7-5/Ευρωπαϊκό 2010/Ζάγκρεμπ/Α' Φάση

Ελλάδα-Ιταλία/10-5/Ευρωπαϊκό 2010/Ζάγκρεμπ/Ημιτελικός

Ελλάδα-Ιταλία/14-11/Παγκόσμιο 2011/Σαγκάη/14-11/Ημιτελικός

Ελλάδα-Ιταλία/10-9/Ευρωπαϊκό 2012/Αϊντχόφεν/Α' Φάση

Ελλάδα-Ιταλία/10-13/Ευρωπαϊκό 2012/Αϊντχόφεν/Τελικός

Το πρόγραμμα της Β΄ Φάσης

10.30 π.μ./Ρωσία-Ν. Αφρική (1)

11.50 π.μ./Αυστραλία-Ουζμπεκιστάν (2)

1.10 μ.μ./Κίνα-Ολλανδία (3)

2.30 μ.μ./Ισπανία-Ν. Ζηλανδία (4)

6.30 μ.μ./ΗΠΑ-Βραζιλία (5)

7.50 μ.μ./Καναδάς-Καζακστάν (6)

9.10 μ.μ./Ουγγαρία-Μ. Βρετανία (7)

10.30 μ.μ./Ιταλία-Ελλάδα (8)

Προημιτελικοί

Δευτέρα 29 Ιουλίου

4.30 μ.μ./Νικητής 1-Νικητής 6

6.00 μ.μ./Νικητής 2-Νικητής 8

9.15 μ.μ./Νικητής 4-Νικητής 5

19.45 μ.μ./Νικητής 3-Νικητής 7


ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ποδηλασία


Το ένα μετά το άλλο βγαίνουν στην επιφάνεια τα σκάνδαλα ντόπινγκ που αφορούν την ποδηλασία κι ειδικότερα τον Γύρο Γαλλίας με τη «Le Monde» να αποκαλύπτει και η τριάδα των νικητών του φημισμένου ποδηλατικού αγώνα του 1998 είχαν κάνει χρήση και βρέθηκαν θετικοί στην απαγορευμένη ουσία EPO.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Διακρίσεις στην κωπηλασία


Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-23 που διεξάγεται στο Λιντζ της Αυστρίας τέσσερα από τα πέντε ελληνικά πληρώματα εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους και μαζί με την Κατερίνα Νικολαΐδου (είχε προκριθεί από την Πέμπτη) σήμερα θα προσπαθήσουν να περάσουν στους τελικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ

Ανακοίνωσε Καρνέζη η Γρανάδα, παίζει με Γουότφορντ


Την απόκτησή του Ορέστη Καρνέζη με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε που είναι και αυτή ιδιοκτησίας Πότσι, ανακοίνωσε η Γρανάδα με τον Ελληνα διεθνή να παίζει πιθανώς και στο σημερινό (27/7) φιλικό με την Γουότφορντ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΙΤΑΛΙΑ

Παίζει τα ρέστα της η πρωταθλήτρια κόσμου, Ελλάδα


Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών κέρδιζε την Ιταλία 14-11 και προκρινόταν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαγκάη, όπου, επικρατώντας και στον τελικό της γηπεδούχου Κίνας 9-8, έφθανε στην κορυφή του κόσμου.

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν νιώθουμε καμία πίεση»


Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έβαλε ψηλά τον πήχη για την Εθνική και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα αντέχει στο άγχος που προκαλούν οι παλιότερες μεγάλες επιτυχίες της ομάδας.

ΧΩΡΙΣ ΡΙΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΝΟΙΕΡ Η ΜΠΑΓΕΡΝ

Τεστ χαρακτήρα...


Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να χαίρεται, δεν αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο πριν από παιχνίδι της Μπάγερν με τον Λεβαντόβσκι να κερδίζει τα πρωτεία και είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί και αυτή τη σεζόν με την Ντόρτμουντ, καθώς έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2014, θα αντιμετωπίσει με το καλημέρα την ομάδα που πίστευε πως θα είχε ως αντίπαλο για τελευταία φορά τον περασμένο Μάιο στο Λονδίνο

Χαμηλά σκορ σε Ντιτρόιτ και Λος Αντζελες


Φίλοι και φίλες, γεια σας. Αρκετές ενδιαφέρουσες συναντήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπου αγωνίζονται μερικοί από τους καλύτερους πίτσερ της φετινής χρονιάς. Συνεπώς, το Under περιμένουμε να έχει την τιμητική του 

Ασοι πέρα από τον Ατλαντικό


Μία µία ξεκινούν οι διοργανώσεις που θα µας κρατήσουν συντροφιά όλο τον χειµώνα, αλλά απόψε προτίµησα να ποντάρω σε σηµεία από πρωταθλήµατα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού για τα οποία έχουµε ξεκάθαρη εικόνα. 

Με την ευχή μας για το καρέ


Αρχή πονταρισμάτων ημέρας με την ισοπαλία στο παιχνίδι Καρλσρούη - Ζανκτ Πάουλι. Αμφότερες πολύ καλές ανασταλτικά στην πρεμιέρα, αμφότερες βασίζονται στη δύναμη, αναμένουμε ματς που θα κριθεί, αν κριθεί, από λεπτομέρειες μεταξύ τους.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΒΙΟΛΑ ΣΤΗΝ «OLE»

«Να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου»


Ο Χαβιέ Σαβιόλα μίλησε στην «Ole» για την αγάπη που ένιωσε από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να την ανταποδώσει. Δήλωσε ανυπόμονος να παίξει ο Αργεντινός

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Αρχοντάκης στα γκολπόστ του Αιγάλεω


Την απόκτηση του 30χρονου πορτιέρε Ανδρέα Αρχοντάκη ανακοίνωσε το Αιγάλεω. Ο έμπειρος τερματοφύλακας πέρυσι αγωνίστηκε σε Φωστήρα και Κόρινθο, ενώ έχει να επιδείξει και θητεία σε Αχαρναϊκό, Δόξα Κατωκοπίου, Αρη Λεμεσού, Καβάλα, Αγία Παρασκευή, Ρόδο και Προοδευτική. [

ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Θέλει ξανά Γιάννου ο Πλατανιάς!


Η περυσινή εξάμηνη παρουσία του στον Πλατανιά με τη μορφή του δανεισμού από τον ΠΑΟΚ κρίθηκε επιτυχημένη και έτσι οι Κρητικοί θέλουν ξανά τον επιθετικό, Απόστολο Γιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...