Νότια Κορέα -Δρόμος φορτίζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Η Νότια Κορέα δοκιμάσει έναν πρωτότυπο δρόμο που έχει την ικανότητα να επαναφορτίζει ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται πάνω του, χωρίς αυτά να χρειάζεται να σταματήσουν.
Ο δρόμος, που σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο KAIST της Κορέας έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και είναι ο πρώτος τους είδους του σε όλο τον κόσμο.

Ήδη, δύο δημόσια λεωφορεία χρησιμοποιούν την τεχνολογία, ενώ μέχρι το 2015 αναμένεται να προστεθούν άλλα 10.
Μία συσκευή στο κάτω μέρος των οχημάτων λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το δρόμο χάρη στην τεχνολογία Shaped Magnetic Field In Resonance. Κάτω από το δρόμο υπάρχουν εγκατεστημένα ηλεκτρικά καλώδια που βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία λαμβάνει η συσκευή μέσω ενός εξελιγμένου πηνίου και τα μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Dong-Ho Cho, το σύστημα μπορεί να μεταφέρει 20kHz και 100 kW (136 ίππους) ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επειδή τα οχήματα δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύουν ενέργεια για να κάνουν μία διαδρομή, οι μπαταρίες τους μπορούν να είναι μέχρι και τρεις φορές μικρότερες του συνήθους μεγέθους τους.
Ωστόσο, το μειονέκτημά του είναι προς το παρόν το υψηλό του κόστος, καθώς ο εξοπλισμός για κάθε λεωφορείο κόστισε 700 εκατ. γουόν (472.000 ευρώ).
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...