Μαίνεται η τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 17 Αυγούστου στην Καλιφόρνια επεκτάθηκε την Παρασκευή μέχρι το Εθνικό Πάρκο Γιοσιμίτε, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των αρχών να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά απειλεί γραμμές ηλεκτροδότησης που τροφοδοτούν το Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Δασική υπηρεσία ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 40.000 στρέμματα. Η φωτιά αυξάνεται σε μέγεθος δήλωσαν οι αρχές.
Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές στην ηλεκτρική υποδομή που εξυπηρετεί την πόλη και οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο αναγκάσθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία ηλεκτρικών γραμμών, αναφέρει ο κυβερνήτης σε δήλωσή του.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για μπλακάουτ στην πόλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 320 χλμ. δυτικά του πάρκου.
Η πυρκαγιά προχώρησε χθες Παρασκευή στο εσωτερικό του εθνικού πάρκου, παραμένει εκτός ελέγχου και απειλεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Μαίνεται η τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια
Μόλις το 2 τοις εκατό της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 1.800 πυροσβέστες. Εξαιτίας της φωτιάς έχουν μέχρι στιγμής καταστραφεί 16 σπίτια και έχει τραυματιστεί ένας άνθρωπος.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 17 Αυγούστου και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Η Δασική υπηρεσία ερευνά τα αίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...