Γαλλία, Το Βραβείο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων απονεμήθηκε στον Μπόνο.

Το διάσημο μέλος του συγκροτήματος U2 απέσπασε το βραβείο για τη συμβολή του στη μουσική αλλά και τη σημαντική ανθρωπιστική του δράση. Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, ο Μπόνο είπε πως αισθάνεται τεράστια τιμή, ενώ υπογράμμισε πως η διάκριση ανήκει σε όλο το συγκρότημα.

ΜΕΣΣΗΝΗ

Μαγική βραδιά στο αρχαίο θέατρο

Μουσική, τραγούδι, ενθουσιασμός, επευφημίες, ζωή...

Μαγική βραδιά στο αρχαίο θέατρο
Οπως ακριβώς γινόταν πριν από περίπου 2.000 χρόνια, έτσι έγινε και χθες το Σάββατο το βράδυ. Το αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης ξαναζωντάντεψε. Εγκαινιάστηκε με ένα μοναδικό για τη Μεσσηνία γκαλά όπερας και με τον Πέτρο Θέμελη να υπογραμμίζει τη συγκίνησή του που το όραμα έγινε πραγματικότητα και δικαίωσε τον ίδιο και τους συνεργάτες του.
Στις εννέα το βράδυ το αρχαίο θέατρο ήταν γεμάτο κόσμο. Ολοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι γενικότερα από τον αρχαιολογικό χώρο. Δυστυχώς πολλοί Μεσσήνιοι δεν ήταν εκεί να ζήσουν αυτό το γεγονός που ξεκινά από τον τόπο τους και αντανακλά σε όλη την Ελλάδα. Ο λόγος ήταν ότι δεν έγινε προπώληση εισιτηρίων στη Μεσσηνία. Εξω από τον αρχαιολογικό χώρο καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ και το ΠΑΜΕ υποδέχονταν τον κόσμο με συνθήματα κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, της διάλυσης της παιδείας. Μαζί τους ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που στη συνέχεια παρακολούθησε την εκδήλωση.
Τα φώτα χαμήλωσαν για να ξεκινήσει το γκαλά αλλά στο βήμα ανέβηκε ο Πέτρος Θέμελης, ο υπεύθυνος των έργων και του ξαναζωντανέματος της Αρχαίας Μεσσήνης. "Για μένα είναι μια μεγάλη στιγμή. Περίμενα 25 χρόνια να βιώσω μαζί σας αυτή τη στιγμή, να δω αυτόν τον χώρο να γεμίζει από ένα πολύχρωμο πλήθος, να αντηχεί μουσική και να εκπέμπει αξίες προς όλο τον κόσμο", είπε ο Πέτρος Θέμελης.
Στο γκαλά όπερας τραγούδησαν ο Καλαματιανός βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα, με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου. Οι τραγουδιστές και οι μουσικοί ήταν εκπληκτικοί. Τόσο που στο τέλος ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα και με μεγάλη ικανοποίηση για την αξέχαστη βραδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...