Από το CNN ως το κινεζικό CCTV πρώτο θέμα το ρεπορτάζ του “ΘΕΜΑτος”

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα αναπαρήγαγαν τις αποκαλύψεις του “ΘΕΜΑτος” για το απόρρητο σχέδιο της Τρόικας περί εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στην ΕΕ και για τη δήλωση Στουρνάρα αναφορικά με νέο δάνειο το 2014
Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσαν
οι αποκαλύψεις του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος” αναφορικά με το απόρρητο σχέδιο της Τρόικας που οδηγεί στην ουσιαστική εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά και την δήλωση, προς την εφημερίδα μας, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί της πιθανής εκταμίευσης ενός νέου δανείου, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τη χώρα μας για το διάστημα μετά το τέλος του 2013.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαχείρισης του ελληνικού χρέους επανέφεραν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την χώρα μας.

Και οι αποκαλύψεις του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος” πυροδότησαν το ενδιαφέρον διεθνών ειδησεογραφικών κολοσσών, από το αμερικανικό CNN, που εστίασε τόσο στο ρεπορτάζ του “ΘΕΜΑτος” για την “αρπαγή” του ΤΑΙΠΕΔ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την εκποίηση δημόσιας περιουσίας της χώρας μέσω ευρωπαϊκών οργανισμών σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες, όσο και με τη δήλωση του κ. Στουρνάρα για την πιθανότητα να χρειαστεί η χώρα μας ένα νέο δάνειο-γέφυρα, μικρού ύψους, περί των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθεί τυχόν κενό ρευστότητας περίπου στις αρχές του 2014 και πάντως ΧΩΡΙΣ την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων!

(Δείτε εδώ τη σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου)

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των διεθνών δικτύων απετέλεσε και η έλευση, στα γραφεία της εφημερίδας μας, τηλεοπτικού συνεργείου του κινεζικού τηλεοπτικού κολοσσού CCTV, προκειμένου να λάβει δηλώσεις των αρχισυντακτών της εφημερίδας αναφορικά με τις αποκαλύψεις στο φύλλο της Κυριακής 25/8, για την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ και για το πιθανό νέο δάνειο.

(Δείτε εδώ τη σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα του κινεζικού δικτύου) κι (εδώ το σχετικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων)

Η είδηση και οι δηλώσεις έπαιξαν “πρώτο θέμα” στο αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων του CCTV καθώς η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και τα τεκταινόμενα στην χώρα μας απασχολούν τα μάλλα την κινεζική πολιτική και οικονομική ηγεσία. Και όχι μόνο...
PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...