Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ground Zero

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χώρο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι
Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αμερική, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο επισκέφτηκε την Παρασκευή το χώρο του Ground Zero στη Νέα Υόρκη.


Στο μέρος, όπου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, εκτελούνται πλέον εργασίες ανέγερσης του ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε επίσης γκρεμιστεί. Στο Ground Zero τον υποδέχθηκε ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του Port Authority Police Department, Λούις Κουμούτσος.
Δείτε φωτογραφίες:














«Γόνιμη» η συνάντηση Σαμαρά-Μπαν Κι Μουν

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στον οποίο ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Στη συζήτηση, την οποία ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «γόνιμη» τέθηκε και το θέμα των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή με προεξάρχων αυτό του εμφυλίου στη Συρία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς, «στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες πολλοί συνεργάτες του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και ο ειδικός διαπραγματευτής για το Σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...