Άνετα 3-0 ο ΠΑΟΚ, θύματα έκπληξης Ξάνθη και Άρης



Καλός στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα με 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Τούμπα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ελαφρύ προβάδισμα απέκτησε ο Απόλλωνας στα Χανιά, καθώς η ομάδα της Ριζούπολης απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από τον Πλατανιά και η ρεβάνς αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια τον Άρη με 1-0 στον πρώτο αγώνα και όλα θα κριθούν πλέον στη ρεβάνς που θα γίνει στο «Βικελίδης» στις 31/10. Θύμα μίνι έκπληξης έπεσε και η Ξάνθη που γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, ενώ με γκολ του Περόνε στις καθυστερήσεις η Καλλονή πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την Κατερίνη επί του Πιερικού. Ένα γκολ ήταν αρκετό στον Ατρόμητο για να φύγει με τη νίκη με 1-0 από τον Ταύρο επί του Φωστήρα και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ έφυγε με τη νίκη από την Καλλιθέα με 1-0 και είναι το απόλυτο φαβορί για τη ρεβάνς στις 31 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο. Με γκολ του Πασά στο 60ο λεπτό ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 μέσα στην Κέρκυρα την Κασσιόπη και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι αγώνες ρεβάνς της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνουν το διήμερο 30-31/10/2013.

Αναλυτικά :

ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Καρδίτσας 3 – 0

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αισθητά καλύτερος σο δεύτερο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-0 στην Τούμπα επί της Αναγέννησης Καρδίτσας και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Γεωργιάδης (45΄), Βούκιτς (75΄), Νέτσιντ (83΄), ενώ στα αξιοσημέιωτα του αγώνα η επανεμφάνιση του Γκαρσία που αποθεώθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Μουδιασμένα μπήκε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα κάτι που δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί πάντως η Αναγέννηση και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 7ο λεπτό όταν από σέντρα του Νίνη ο Νέτσιντ από κοντά σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Αναγέννησης και έφυγε κόρνερ.

Στο 17΄ ο Νέτσιντ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, όταν από ωραία προσπάθεια του Γεωργιάδη η μπάλα έφτασε στα πόδια του, όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με υπερένταση ο Σιαράβας. Η μόνη αξιόλογη ευκαιρία της Αναγέννησης σημειώθηκε στο 41΄ όταν με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουντούρη που όμως δεν ανησύχησε τον Γλύκο. Στο 43΄ ο Νέτσιντ και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από την εστία της Αναγέννηση όμως και πάλι ο Σιαράβας είπε «ΟΧΙ» στον παίκτη του ΠΑΟΚ, που στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ: Ο Γεωργιάδης βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ που απέκρουσε αρχικά ο Σιαράβας, όμως η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έφυγε από τον έλεγχο του γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Η αλλαγή του Βούκιτς στο 2ο ημίχρονο βοήθησε πολύ τον ΠΑΟΚ που έγινε πια πολύ πιο απειλητικός, αλλά κυρίως πιο ουσιαστικός. Μόλις στο 52΄ ο Νέτσιντ για μια ακόμη φορά ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όπως και στο 53΄ (!).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, και στο 72΄ όταν και πάλι ο Σιαράβας σταμάτησε τον Γεωργιάδη. Με σχετικά περιπετειώδη τρόπο ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0: Από κεφαλιά του Ολίσε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι για να έρθει από κοντά ο Βούκιτς και να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό στο 75΄.

Στο 83΄ ο Νέτσιντ πήρε το αίμα του πίσω για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες όταν από σέντρα του Γεωργιάδη με κεφαλιά νίκησε τον Σιαράβα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Διαιτητές: Τοπούζης (Θράκης)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης (46' Βούκιτς), Γκαρσία (79' Τζαβέλλας), Νίνης (65' Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Ρόβας, Δημόπουλος (84' Μπουσινάκης), Κουκούλης, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (63' Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Κρανιώτης, Χλωρός (78'Μπιτέλης

Ολυμπιακός Βόλου – Άρης 1 – 0

Ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Άρη καθώς στον πρώτο αγώνα νίκησε με 1-0 στον Βόλο και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στο «Βικελίδης». Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Κατσίκης στο 74΄.

Μέτριο το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή στο πρώτο ημίχρονο φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 15΄ από εκτέλεση κόρνερ που εξουδετέρωσε ο Μπουζάνης, στο 32΄ και πάλι από στημένη φάση και στο 44΄ με τον Μπρέσκα.

Ίδια περίπου εικόνα και στο 2ο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέζει και στο 50΄ με τον Καπετάνο είχε άλλη μια καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Ο Άρης στη συνέχεια αντέδρασε και έφτασε με αξιώσεις δύο φορές στα καρέ του Ολυμπιακού: Στο 57΄ με τον Αγγελούδη και στο 73΄ με τον Τριανταφυλλάκο.

Στο 74΄ από εκτέλεση κόρνερ ο Κατσίκης βρέθηκε ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Ο Άρης στο 90΄ με τον Μανιά είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για να απειλήσει, όμως ανακόπηκε με αμφισβητούμενο οφσάιντ ο παίκτης του Άρη.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης, Αρβανίτης, Ρόκας (83΄ Πινδώνης), Ολίσε (58΄ Κατσίκης), Μπρέσκα, Ακόστα, Καπετάνος, Γκούρμα (64΄ Γιενγκά).

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Καραγκούνης, Τσουμάλης, Έλσνερ, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς (67΄ λ.τ Νταμαρλής), Ιμπέχ (60΄ Αγκάνθο), Καραγιάννης (72΄ Μανιάς), Αγγελούδης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης:

Ηρακλής – Ξάνθη 1 – 0 (Ζαχόρα 86΄)

Κασσιόπη – Παναιτωλικός 0 – 1 (Πασάς 60΄)

Καλλιθέα – ΟΦΗ 0 – 1 (Ζορό 90+4΄)

Πιερικός – ΑΕΛ Καλλονής 1 – 2 (34΄ Καθάριος – 24΄ Γκάτσης, 90+2΄ Περόνε)

Φωστήρας - Ατρόμητος 0 – 1 (76΄ Καραμάνος)

Ολυμπιακός Βόλου – Άρης 1 – 0 (74΄ Κατσίκης)

Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης 1 – 1 (40΄ Τόρες – 45+1΄ Παντελιάδης)

ΠΑΟΚ – Ανεγέννηση Καρδίτσας 3 – 0 (45΄ Γεωργιάδης, 75΄Βούκιτς, 83΄ Νέτσιντ)

phgh www.ertopen.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...