ΒΟΥΚΙΤΣ! Ο... λυτρωτής που έρχεται από τον πάγκο!

Το χθεσινό γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς, που έκρινε την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά, ήταν το τέταρτο για τον 34χρονο Σέρβο στη μέχρι τώρα καριέρα του με τον δικέφαλο στο στήθος και το δεύτερο διαδοχικό που δίνει νίκη.


Οταν ένας παίκτης σκοράρει, μπαίνοντας στο παιχνίδι ως αλλαγή, πολλές φορές ο προπονητής του του δίνει στο επόμενο παιχνίδι φανέλα βασικού, ως επιβράβευση για το τέρμα που πέτυχε. Ο Βούκιτς δεν ήταν χθες στους έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι, αλλά έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, ειδικά στη μέχρι τώρα καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Με αυτά που κάνει, βέβαια, ο Χούουμπ Στέφενς θα τον κρατά... μόνιμα στον πάγκο για να έχει ένα γκολ στα δύσκολα. Ο Βούκιτς έχει αγωνιστεί εννιά φορές ως αλλαγή από τις 3 Μαρτίου μέχρι χθες, και σε αυτές τις εννιά συμμετοχές μετρά τέσσερα γκολ και, μάλιστα, και τα τέσσερα ήταν διαδοχικά. Στις 3 και στις 17 Μαρτίου πέρασε στο 67' των αγώνων του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό και σκόραρε στα 20 και στα 14 λεπτά αντίστοιχα από τη στιγμή που μπήκε στο ματς.

Την Πέμπτη, κόντρα στη Σαχτάρ Καραγκάντι, μπήκε στο 85' και σκόραρε επτά λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Χθες χρειάστηκε έντεκα λεπτά.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είχε μόνο την ουσία, δηλαδή το γκολ, έναντι του αντιπάλου του. Μπορεί να μη δέχθηκε φάσεις όπως στη Βέροια, αλλά σε σχέση με τα δυο παιχνίδια, ο «δικέφαλος» δεν έκανε ούτε μισό βήμα προόδου ως ομάδα.

Δεν έδειξε την παραμικρή βελτίωση, αλλά παρ' όλα αυτά κέρδισε, και αυτό διότι, από την πλειοψηφία των ομάδων της φετινής Super League, έχει στο ρόστερ του μονάδες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε άλλη μια παράταση ζωής, αλλά ουδείς μπορεί να είναι ικανοποιημένος στο στρατόπεδο του «δικέφαλου» με κάτι περισσότερο πέραν της νίκης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...