ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ Νότες για το ελληνικό σινεμά στο Ηρώδειο

Ενα μουσικό ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Εκεί, κάτω από την Ακρόπολη, θα αντηχήσει η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η οποία, αυτήν τη φορά, θα τραγουδήσει για έναν πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό, για τα παιδιά που στηρίζει η Ενωση «Μαζί για το παιδί».Στο πλευρό της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, θα βρεθούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αλλά και ο Βασιλικός.


Το πρόγραμμα της βραδιάς θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο. Θα περιλαμβάνει τραγούδια που φέρουν την υπογραφή σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Ελένη Καραΐνδρου, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και πολλοί ακόμη. Κάποια από αυτά τα κομμάτια, μάλιστα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα τα προσεγγίσει ερμηνευτικά για πρώτη φορά δίνοντάς τους έναν νέο, σύγχρονο ερμηνευτικό χαρακτήρα. Στη συναυλία θα συμμετέχει η Ορχήστρα των Κυκλάδων με καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό.

«Μαζί για το παιδί»
Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς θα είναι πραγματικά όμορφο, η αξία της συναυλίας αυτής ωστόσο ενδυναμώνεται από τον σημαντικό σκοπό τον οποίο στηρίζει. Η Ενωση «Μαζί για το παιδί» αποτελείται από 10 μη κερδοσκοπικά σωματεία και ιδρύματα που βοηθούν περισσότερα από 10.000 παιδιά τον χρόνο. Ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996 με στόχο να υποστηρίξει και να βοηθήσει παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν διάφορα είδη προβλημάτων όπως οι χρόνιες ασθένειες, οι διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ενδοοικογενειακή βία, η ασθένεια ή ο θάνατος κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Η Ενωση προσφέρει ψυχολογική, ηθική, αλλά και οικονομική βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα ενημερώνει το κοινό για θέματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά. Γι΄ αυτόν το σκοπό έχει θέσει σε λειτουργία μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, τη «Γραμμή 115 25 Μαζί για το παιδί», στην οποία μπορεί κανείς να απευθυνθεί για να συζητήσει με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Αναστασία Κουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...