ΕRT OPEΝ.Com-Είδήσεις-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία από σήμερα ενάντια στη διαθεσιμότητα - Ποιοι συμμετέχουν

Νεκρώνει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10.30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην απεργία παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και οι δάσκαλοι, ενώ συνεχίζεται έως την Παρασκευή η πενθήμερη απεργία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν από χθες τριήμερη απεργία και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απεργούν σήμερα και αύριο.



Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στη σημερινή κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3.
Τη συμμετοχή τους στη στάση έχουν ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ οι συρμοί του μετρό θα φθάνουν έως την Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τρίωρη στάση εργασίας, από αυτήν την ώρα έως τις 12 το μεσημέρι, έχουν κηρύξει και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στον κλάδο της ενημέρωσης, με εξαίρεση όσους καλύπτουν και μεταδίδουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κινητοποιήσεις ως την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ανώτατα και τεχνολογικά ιδρύματα κατά της διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων.

LIVE η ροή της ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...