Τετράωρη στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ την ερχόμενη Πέμπτη 10 του μηνός μεταξύ 11:00-15:00

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν την κυβέρνηση για μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων,
πολιτική η οποία «δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν εδώ και περίπου 10 μήνες την πιο ακραία και αυταρχική συμπεριφορά, καθώς βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης».
Τις ώρες της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των μελών των σωματείων.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται για τα αμαξοστάσια μια ώρα νωρίτερα, ενώ η αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται γύρω στις πέντε το απόγευμα.
Θέματα της γενικής συνέλευσης είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η πρόσληψη προσωπικού, η δωρεάν μετακίνηση ανέργων και η ενίσχυση των δρομολογίων.

2η Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...