Ο Πανθρακικός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε την πρώτη ήττα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2002! Δεν δόθηκε πέναλτι στους «πράσινους» στο 0-1.

Το 500ό παιχνίδι του Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» σε επίπεδο Α' Εθνικής κατηγορίας δεν ήταν γιορτινό. Φρόντισε γι' αυτό ο Πανθρακικός, ο οποίος νίκησε 2-1 τους «πράσινους», για την 8η αγωνιστική και τους γύρισε… 11 χρόνια πίσω.


Τόσα πέρασαν από την προηγούμενη ήττα του Παναθηναϊκού στη φυσική έδρα, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2002 και το 0-1 από την Προοδευτική σε αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών για την 2η αγωνιστική της σεζόν 2002-03, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο.

Το αήττητο των 65 σερί εντός έδρας αγώνων ίσως θα μπορούσε να συνεχιστεί για τον Παναθηναϊκό - ή το παιχνίδι να είχε άλλη εξέλιξη - αν λίγο πριν την ισοφάριση του Φιγκερόα στο 67', ο Κουκουλάκης διατηρούσε τη (σωστή) αρχική του απόφαση για πέναλτι υπέρ του Μαρινάκη (63'), την οποία πήρε πίσω μετά από λανθασμένη υπόδειξη του πρώτου βοηθού, Φραγκιαδάκη, για οφσάιντ του νεαρού αμυντικού. Λίγα λεπτά, μάλιστα, μετά, ο Αργεντινός ισοφάρισε, «ακυρώνοντας» το γκολ του Ζεκίνια στο 18'.

Αναστασίου: «Είμαι εκνευρισμένος...»
Μάντζιος: «Σημαντική νίκη με καλή εμφάνιση»
Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 1-2
Ηττα στο 500ό της Λεωφόρου
SUPERLEAGUE: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-2014

Ωστόσο, τη νίκη πήραν οι φιλοξενούμενοι με το γκολ του Ρομέου στο 75' μετά από κακή αμυντική λειτουργία των «πράσινων» σε εκτέλεση φάουλ του Κάσες και άστοχη έξοδο του Καπίνο και πανηγύρισαν το πρώτο φετινό εκτός έδρας «τρίποντό» τους. Πλέον, η ομάδα της Κομοτηνής ανέβηκε στην 6η θέση με 13 βαθμούς, δύο πάνω από τον Παναθηναϊκό που έμεινε στην 7η.

Κυρίαρχος, αλλά...

Πάντως, ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος του αγώνα, με κατοχή μπάλας 72% - 28%, με 16 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 12 στην εστία, έναντι 8 (και 5 στην εστία) του αντιπάλου του. Όμως, «πλήρωσε» την αστοχία του - σαφώς συνέβαλε σε αυτό η πολύ καλή μέρα του Σέρεμετ - την αδυναμία του να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα, με 3 στόπερ, του Πανθρακικού, αλλά και τα κενά στη δική του άμυνα.

Από το κέντρο της άμυνας δέχθηκε και τα δύο γκολ, με ισάριθμες κεφαλιές (στο δεύτερο φταίει και ο Καπίνο), ενώ γενικά είχε αμυντική αστάθεια και κακές επιστροφές (σε μία από αυτές οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Κάσες στο 51').

Η… αύρα του Φιγκερόα δεν αρκούσε

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα που μπήκε στο παιχνίδι στο 51' με στόχο να βοηθήσει την ανατροπή του γκολ του Ζεκίνια στο 18' έδωσε την ορμή και το γκολ της ισοφάρισης στο 67' (τέσσερα λεπτά μετά το πέναλτι που αρχικά ορθώς δόθηκε και στη συνέχεια κακώς ο Κουκουλάκης πήρε πίσω, καθώς τον «κρέμασε» ο βοηθός), σε σημείο που οι «πράσινοι» προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν και τελικά ήλπιζαν για την ολική ανατροπή.

Το 1-2 από τον Ρομέου στο 75' έφερε το νέο «μούδιασμα» στους γηπεδούχους και παρά τις προσπάθειες ως το τέλος, όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση αλλά ούτε κάποια μεγάλη ευκαιρία, παρά μόνο δύο σουτ των Μέντες (80') και Ζέκα (81') που βρήκαν σε αντίπαλο και κατέληξαν κόρνερ.

Το… πλάνο του Πανθρακικού

Τι ήταν αυτό που «βραχυκύκλωσε» τον Παναθηναϊκό; Η επιλογή του Ακη Μάντζιου, πρώτη φορά φέτος, να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς, Σαρακατσάνος) και με μαζική παρουσία παικτών στον κεντρικό άξονα (5-3-2), δεν επέτρεψε στους Ατζαγκούν, Πράνιτς, Ζέκα να βρουν διαδρόμους.

Το σύστημα του Παναθηναϊκού έμοιαζε περισσότερο με 4-3-2-1 (Ατζαγκούν και Κλωναρίδης πίσω από τον Μπεργκ), οι «πράσινοι» ήταν συνεχώς στην επίθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, άλλαζαν συνεχώς θέσεις, προσπάθησαν να πλαγιοκοπήσουν, αλλά δεν βρήκαν στόχο.

Είτε η αστοχία (7' Μπεργκ, 16' Μαρινάκης, 24' Ατζαγκούν), είτε ο εξαιρετικός Σέρεμετ που «είπε όχι» στους Μπεργκ (20'), Πράνιτς (38', 45') και κυρίως στον Τριανταφυλλόπουλο στο 63' δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να έχει το εύκολο γκολ στις πολλές ευκαιρίες που είχε.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 67' Φιγκερόα - 18' Ζεκίνια, 75' Ρομέου

ΔΟΚΑΡΙ: 51' Κάσες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68' Σίλντενφελντ, 68' Νάνο, 74' Τριανταφυλλόπουλος - 42' Λαδάκης, 43' Σέρεμετ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης (82' Αμπεϊντ), Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Μέντες, Ατζαγκούν (51' Φιγκερόα), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (60' Ντίνας), Μπεργκ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Μπαϊκαρά (90'+2' Καθάριος), Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς, Σαρακατσάνος, Ρομέου, Λαδάκης, Έμποου, Κάσες (86' Χρήστου), Ζεκίνια (79' Χασομέρης).

Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...