Αντιμέτωπος με Σομαλούς πειρατές στην νέα του ταινία ο Τομ Χανκς -απο τις 24 Οκτωβρίου.

Κάπτεν Φίλιπς είναι η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνισθεί ο Τομ Χανκς .

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε αληθινή ιστορία,στην περιπέτεια του καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς του οποίου το φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση Σομαλών πειρατών τον Απρίλιο του 2009 .

Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης.


Ερωτηθείς γιατί δέχθηκε να υποδυθεί το συγκεκριμένο ρόλο ο βραβευμένος δύο φορές με Οσκαρ ηθοποίας αμερικανός ηθοποιός απάντησε πως του κέντρισε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

«Πρόκειται για μια πειρατεία στη θαλασσα που δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη καθώς και οι συνέπειες για την απόφαση των τεσσάρων ενόπλων να εισβάλουν στο πλοίο και να μην βρουν αυτά που πίστευαν ότι θα βρουν.Αυτά έβαζαν τον Ρίτσαρντ Φίλιπς σε πολύ δυσχερή θέση.Ολοι ξέρουν την κατάληξη εκείνης της πειρατείας .Κι έτσι μας δόθηκε ο χρόνος για να εστιάσουμε σε μικρές λεπτομέρειες ,στην ανθρώπινη συμπεριφορά, σε στιγμές που πράγματι είναι ανεξήγητες αλλά συνέβησαν .»

Ο Αμερικανός ηθοποιός συνάντησε δυό φορές τον καπετάνιο Ρίτσαρντ Φίλιπς προκειμένου να κατανοήσει το χαρακτήρα του και να υποδυθεί καλύτερα το ρόλο του.

« Με ρώτησε για την καθημερινότητά μου,για το πώς περνούσε η μέρα μου.Δεν τον ενδιέφεραν τα γεγονότα αλλά κυρίως η ζωή μας πάνω στο πλοίο και η οικογενειακή μας ζωή.Πιστεύω πως ήθελε να νοιώσει πώς ένοιωθα εγώ τότε ,και να μπει στο πετσί του ρόλου. »

Ο Πολ Γκρήνγκρας, σκηνοθέτης ταινιών όπως η United 93 με θέμα την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Γιουνάιτεντ την 11η Σεπτεμβρίου, ζήτησε τη συνδρομή του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και των κομάντος προκειμένου να δώσει το κατάλληλο κλίμα στην ταινία.

Τον Τομ Χανκς ως Κάπτεν Φίλιπς στη ομώνυμη ταινία θα τον απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες απο τις 24 Οκτωβρίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...