AEK - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3-0 -Επιστροφή στις νίκες με γκολάρες για την ΑΕΚ (vds)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζντράβκο Πόποβιτς που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ, η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Άγιο Νικόλαο (4η αγωνιστική) μπροστά σε περίπου 10.000 οπαδούς της στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στις νίκες (και) στο πρωτάθλημα μετά το 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου.


Το… κερασάκι στην τούρτα για την Ένωση, εβαλε ο Αλεσάντρε Ντακόλ, ο οποίο πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στο «τρίποντο» των «κίτρινων». Πολύ καλή εμφάνιση για τους γηπεδούχους που έφτασαν τους 10 βαθμόύς και που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Χωρίς εκπλήξεις ο Δέλλας

Πρόβλημα με Μπρέσεβιτς
Δέλλας: «Να αποβάλλουμε την νευρικότητα»
Λουκάς Μπάρλος: Όπως λέμε... ΑΕΚ
Για πρώτη φορά στην θέση του προέδρου ο Μελισσανίδης
Ανακοίνωση για τον Λουκά Μπάρλο η ΑΕΚ
Πάει στην πεπατημένη και κερδίζει η ΑΕΚ

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, σε ένα σύστημα 4-4-2 (με τους Ντακόλ-Μπρέσβιτς επιθετικό δίδυμο), το οποίο όμως γινόταν και 4-3-2-1 με τον Ντακόλ να κινείται πίσω από τον Μπρέσεβιτς. Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Αγίου Νικολάου, Νεκτάριος Στάθης προτίμησε σύστημα 4-2-3-1 με τον Λεπτοκαρίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Για περίπου 25 λεπτά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε μια «φλύαρη» υπεροχή, έχοντας ουσιαστικά απειλήσει μόνο δύο φορές με σουτ των Μπρέσεβιτς και Πόποβιτς (26'). Οσο η ώρα περνούσε όμως η Ενωση ενέτεινε την πίεση της στον Άγιο Νικολάο, ο οποίος είχε «κλειδαμπαρωθεί» στην περιοχή του, έχοντας περιοριστεί σε καθαρά παθητικό ρόλο.
Επιστροφή στις νίκες με γκολάρες για την ΑΕΚ (vds)

Χάθηκε η μπάλα και 1-0!

Τελικά η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των Κορδέρο, Μπρέσεβιτς και Πόποβιτς, με τον δεύτερο να βγάζει μπαλιά-τρύπα στον τρίτο και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ να νικάει τον Μπρόκο για το 1-0!

Η εξέλιξη αυτή… πρόσθεσε ψυχολογία στους παίκτες των γηπεδούχων που είχαν ακόμη 2-3 καλές στιγμές ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου και συγκεκριμένα με τους Μπρέσεβιτς (στο 34' κακό κοντρόλ σε τετ α τετ) και Πόποβιτς (στο 38' καλή εκτέλεση φάουλ).

Από την πλευρά του ο Άγιος Νικόλας έκανε μόνο μια φορά αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, με μια καλή εκτέλεση φάουλ του Κοκολάκη στο 31', με τον Καραγκιολίδη όμως να μαζεύει.

Απόλυτη κυριαρχία και 3-0!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έδειξε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά που ήταν κάπως υποτονική, στη συνέχεια βγήκε μαζικά μπροστά πιέζοντας έντονα την αντίπαλη άμυνα και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

Δύο από αυτές μετουσιώθηκαν σε γκολ και σε συγκριμένα μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς στο 60' ο λεπτό και ένα επίσης εξαιρετικό, γυριστό σουτ του Ντακόλ, μόλις τρία λεπτά αργότερα.

Όλο το υπόλοιπο της αναμέτρησης βρήκε τον κόσμο της ΑΕΚ να τραγουδάει και να δίνει μια πανηγυρικό ατμόσφαιρα στο παιχνίδι, καθώς η ομάδα πρόσθετε στο ενεργητικό της τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς. Η Ενωση είχε διαρκώς την υπεροχή και κυνηγούσε κι άλλα γκολ (με Μπρέσεβιτς, Ντακόλ, Κορδέρο) την ώρα που ο Άγιος Νικόλας έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει με εξαίρεση μια μεγάλη ευκαιρία του Λεπτοκαρίδη στο 80'.

Να σημειωθεί ότι στο 54' η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Γκέκα πάνω στον Πεταυράκη σε μια δύσκολη φάση.

ΣΚΟΡΕΡ: 29', 60' Πόποβιτς, 63' Ντακόλ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρητικός (Θεσσαλίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 70'-37' Κοκολάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Αργυρίου, Πεταυράκης, Σταθάκης (67' Τσούπρος), Ρόβας, Γεωργέας, Κορδέρο, Γροντής (74' Παληαρούτας), Πόποβιτς, Ντακόλ και Μπρέσεβιτς (85' Τσεβάς).
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ: Μπρόκος, Πηγιάκης, Μουτάκης (83' Καουκάκης), Κοκολάκης, Ιασωνίδης, Χρηστάκης (74' Σταυρακάκης), Χατζιάϊ (46' Γκέκας), Φαγάς, Λεπτοκαρίδης, Κοκολάκης, Καρνιάτης.

Μόνη πρώτη στην κορυφή η ΑΕΚ!

Εξάλλου, μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο, η ΑΕΚ έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή, καθώς η Τρίγλια Ραφήνας ηττήθηκε εντός έδρας από το Αιγάλεω με 1-2!

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου

Πανναξιακός-ΑΟ Περιστερίου 1-0
ΑΕΚ-Άγιος Νικόλαος 3-0
Τριγλία Ραφήνας-Αιγάλεω 1-2
Περαμαϊκός-Ηρόδοτος 1-0
ΠΑΟ Κρουσσώνας-Ερμής Ζωνιανών 1-1
Μανδραϊκός-Θύελλα Ραφήνας 1-0
Ηλυσιακός-Αστέρας Βάρης 0-1

Ρεπό: Κηφισιά

Η επόμενη αγωνιστική (5η – 27/10)

Ηρόδοτος-ΑΕΚ
Ερμής Ζωνιανών-Θύελλα Ραφήνας
Κυανούς Αστέρας Βάρης-Πανναξιακός
Περιστέρι-Α.Ο. Μανδραϊκός
Κηφισιά- Ηλυσιακός
Α.Ο. Αγίου Νικολάου -ΠΑΟ Κρουσσώνα
Τριγλία Ραφήνας-Περαμαϊκός

Ρεπό: Αιγάλεω

Η βαθμολογία (σε 4 ματς)

1 ΑΕΚ 10
2 Τριγλίας Ραφήνας ΑΟ 7
3 Πανναξιακός 7
4 Κυανούς Αστήρ Βάρης 6
5 Ηρόδοτος 6
6 Περιστερίου ΑΟ 5
7 Αιγάλεω 4
8 Μανδραϊκός 4
9 ΠΑΟ Κρουσσώνος 4
10 Κηφισιάς ΑΕ 4
11 Άγιος Νικόλαος 3
12 Ηλυσιακός 3
13 Αγιος Νικόλαος 3
14 Ερμής Ζωνιανών 1
15 Θύελλα Ραφήνας 0




http://youtu.be/8UoW9GkxePU

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...