Συναυλία για την αιολική ενέργεια πάνω σε ανεμογεννήτρια

Πρωτότυπη προωθητική ενέργεια ή αυθεντική προσπάθεια αφύπνισης για τα οφέλη της ανανεώσιμης ενέργειας – ένας ουαλός μουσικός σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις με μια συναυλία πάνω σε... ανεμογεννήτρια, σε ύψος 67 μέτρων.


Ο Cian Ciaran, κημπορντίστας των Super Furry Animals «σκαρφάλωσε» 305 στενά σκαλιά, μέσα σε θάλαμο, στην κορυφή μιας ανεμογεννήτριας, και έπαιξε μουσική επί 40 λεπτά, μπροστά σε μόλις επτά άτομα, ανάμεσά τους τη σύντροφό του και το γιο τους.

Στόχος του, όπως είπε, να διαμαρτυρηθεί εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, καθώς η κυβέρνηση της Βρετανίας προσανατολίζεται στην εισαγωγή πυρηνικών αντιδραστήρων νέας γενιάς για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Πριν από λίγους μήνες, ο υπουργός Ενέργειας έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του πρώτου τέτοιου αντιδραστήρα στη γαλλική EDF.

«Σήμερα έχουμε εδώ μπροστά μας την απόδειξη ότι υπάρχει η τεχνολογία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δεν θέλουμε η κυβέρνηση να μας οδηγήσει σε αυτό το δρόμο», της πυρηνικής ενέργειας, δήλωσε στο BBC ο 37χρονος μουσικός αναφερόμενος στην ανεμογεννήτρια που λειτούργησε ως σκηνή για τη συναυλία του. «Ας δούμε το παράδειγμα της Γερμανίας που εγκατέστησε το ισοδύναμο ενός πυρηνικού σταθμού σε ηλιακή ενέργεια», πρόσθεσε ο Ciaran.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η τελευταία πυρηνική μονάδα στην Ουαλία αναμένεται να τεθεί εκτός λειτουργίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όμως η ιαπωνική Hitachi έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την κατασκευή νέων αντιδραστήρων έναντι 830 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος πυρηνικός σταθμός στην Ουαλία, χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν τους χρειαζόμαστε», δήλωσε ο θαρραλέος μουσικός. «Αυτό το κλίμα φόβου που προσπαθούν να δημιουργήσουν λέγοντάς μας ότι τα φώτα θα σβήσουν... όλα αυτά είναι μύθος.»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...