Εξι καταπληκτικές προτάσεις για να περάσετε το μήνα του μέλιτος στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη

Η Τζένιφερ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι της πρότεινα να περάσουμε τον μήνα του μέλιτος στη Ρωσία. Τι να την κάνεις τη Ρωσία όταν υπάρχουν οι Μπαχάμες, οι Μαλβίδες, ή σε τελική ανάλυση, το Κανκούν; Εκεί είναι πιο ζεστά, φτηνότερα και πιο κοντά, all inclusive, μιλούν αγγλικά και εκτός αυτού, δεν έχει χιόνια! Ήμουν όμως ανένδοτος. Η μέλλουσα γυναίκα μου πρέπει να δει τη χώρα που γεννήθηκα.


Πηγή: Lori Images
Για τους ρομαντικούς: Μόσχα, πρωτεύουσα
Η μικρότερη διάρκεια: 4 ημέρες. Οι τιμές: από τα 100 δολάρια την ημέρα
Η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη, βέβαια, είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη. Η πρωτεύουσα είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που θέλουν να ζήσουν στους ρυθμούς της πρωτεύουσας, και να μάθουν την ιστορία της. Οι ορθόδοξοι ναοί εδώ γειτνιάζουν με κοσμικά κτίρια της εποχής του μοντέρνου, οι σταλινικοί ουρανοξύστες και ο σοβιετικός κονστρουκτιβισμός συνδυάζονται με υπέροχα αρχοντικά και παλιά μνημεία. Εδώ, μπορεί κάποιος να απολαύσει ρομαντικές βόλτες με πλοιάρια στον ποταμό Μόσχοβα, ξεναγήσεις στο μετρό της Μόσχας που θεωρείται το ομορφότερο του κόσμου, την πινακοθήκη Τρετιακόφ η οποία διαθέτει αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης, το βασιλικό θεωρείο του θεάτρου Μπολσόι, μια ανάβαση στον τελευταίο όροφο του πύργου της τηλεόρασης Οστάνκινο και δείπνο στο εστιατόριο με πανοραμική θέα «Έβδομος ουρανός», ή μια ρομαντική βραδιά για δύο στο εστιατόριο στην κορυφή κάποιου σταλινικού ουρανοξύστη.
Τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν και εκδρομές μόνο στη Μόσχα, αλλά και συνδυασμένες Μόσχα-Αγία Πετρούπολη. Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις του Romantic Bug, του ξενοδοχείου της Μόσχας, Marco Polo Presnja, τον κατάλογο με τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία της Μόσχας από το Tripadvisor και το 5star Russia, το Hungry Bags Moscow Packages.

Πηγή: Lori Images
Αγία Πετρούπολη
Η μικρότερη διάρκεια: 3 ημέρες. Οι τιμές: από τα 70 δολάρια την ημέρα
Το 2013 η Αγία Πετρούπολη μπήκε στους 20 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς σύμφωνα με το TripAdvisor. Η πρωτεύουσα του Βορρά, όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι, θεωρείται η πιο ρομαντική πόλη της Ρωσίας. Περιλαμβάνει ανακτορική αρχιτεκτονική, τον Φινλανδικό κόλπο, ενώ το αυτοκρατορικό μεγαλείο και την αύρα της ιστορίας εκατονταετιών τα συναντά κανείς εδώ σε κάθε δρομάκι, συν φυσικά τους πανέμορφους παραλιακούς δρόμους, τις γέφυρες που χωρίζουν, και τις φαρδιές λεωφόρους. Οι εκ γενετής ρομαντικοί δεν γίνεται να μην γοητευτούν από τη βόλτα με άμαξα, την πτήση πάνω από την πόλη με μικρό αεροπλάνο και με αερόστατο, τον πλου με μικρό σκάφος στα νερά του Νέβα, από τα πρωινά στα αγαπημένα εστιατόρια του Σαλιάπιν του Νικολάου Β΄ και του Εσένιν. Επιπλέον, η βόρεια πρωτεύουσα διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από τα καλύτερα στην Ευρώπη ξενοδοχεία για μήνα του μέλιτος.
Οργανωμένες εκδρομές προσφέρουν τα Priora tours, Baltic Travel Company, Grand Hotel Europe. Μια λίστα με ρομαντικά ξενοδοχεία προτείνει το Hotels.com και το 5star Russia.

Πηγή: Lori Images
Υπερσιβηρικός: Ταξίδι δύο εβδομάδων διασχίζοντας σχεδόν όλη τη Ρωσία με τρένο πολυτελείας
20 ημέρες, η τιμή είναι 10.000 δολάρια το άτομο
Το Golden Eagle είναι ένα τρένο κατηγορίας Lux, το οποίο διασχίζει σχεδόν όλη τη Ρωσία, από τη Μόσχα ως τον Ειρηνικό Ωκεανό, περνά από τις αρχαίες τοποθεσίες των Ουραλίων, τις απέραντες στέπες της Κεντρικής Ασίας, τα βραχώδη τοπία του Αλτάι, τη βαθύτερη λίμνη του κόσμου Βαϊκάλη. Μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο θα διασχίσετε 11 μέρη με διαφορετική ώρα, θα διανύσετε μια διαδρομή 8.000 μιλίων που ισούται με το 1/3 του γύρου του κόσμου. Θα απολαύσετε ξεναγήσεις σε πόλεις της Κεντρικής Ρωσίας και σημαντικά αξιοθέατα, θα ξεκουραστείτε στα άνετα κουπέ που διαθέτουν τις ανέσεις των καλύτερων δωματίων Lux, με τρία γεύματα (ευρωπαϊκή και ρωσική κουζίνα).
Εκδρομές προσφέρουν τα Planetrail, Travel Wizard.

Πηγή: Lori Images
Αλτάι: Για τους λάτρεις της περιπέτειας
10 ημέρες, 900 δολάρια (δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μετάβασης)
Δεν υπάρχουν ομοιότητες ούτε με τη Μόσχα, ούτε με την Αγία Πετρούπολη. Ελάχιστοι εκτός Ρωσίας γνωρίζουν που βρίσκεται το Αλτάι, αλλά σε εκείνους που αρέσει η ιππασία, 10 ημέρες στην περιοχή αυτή που είναι χαμένη στα σύνορα με τη Μογγολία, θα μετατραπούν σε ένα παραδεισένιο ταξίδι (φυσικά, αφορά εκείνους που βάζουν την περιπέτεια πάνω από την άνεση). Η χαμηλή τιμή του ταξιδιού σας αποζημιώνει αναμφίβολα για το ακριβό αεροπορικό εισιτήριο. Είναι 450 δολάρια το άτομο για ένα ξύλινο σπιτάκι χωμένο στο δάσος, για προσωπικό άλογο, σκηνή για δύο άτομα, αναγκαίο εξοπλισμό και πλήρη διατροφή. Οι σχετικές πληροφορίες στο gotoaltay.com/tour.
Πρόκειται να δείτε ορεινές λίμνες που περιβάλλονται από ταϊγκά με κέδρους, αλπικά λιβάδια, χιονισμένες κορυφές, καταρράκτες και την παρθένα τοπική φύση. Κανονικοί αυτοκινητόδρομοι υπό την πλήρη έννοια του όρου δεν υπάρχουν, ενώ στα υψηλότερα σημεία μπορεί να συναντήσετε ζαρκάδια και αρκούδες. Το ταξίδι πραγματοποιείται σε υψόμετρο 1800-2300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με κοντά μαλλιαρά άλογα του Αλτάι σε γκρουπ 8-10 ατόμων ή κατόπιν προσωπικής παραγγελίας. Μετά τις εξορμήσεις θα σας περιμένει το ρωσικό μπάνιο, ένα τραπέζι γεμάτο με εθνικά φαγητά και ξεκούραση πλάι στο τζάκι.

Πηγή: Lori Images
Βαϊκάλη: Yachting και ιαματικός τουρισμός
12 ημέρες, οι τιμές ξεκινούν από τα 60 και φτάνουν τα 300 δολάρια (δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μετάβασης)
Οι διακοπές στις ακτές της πιο μεγάλης λίμνης στον πλανήτη δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Ούτε αυτούς που αγαπούν την περιπέτεια, ούτε τους λάτρεις της φωτογραφίας, αλλά ούτε και εκείνους που τους αρέσει ο ηλιόλουστος καιρός, καθώς ηλιοφάνεια εδώ επικρατεί τις 300 μέρες του χρόνου, δηλαδή όχι λιγότερο από ό,τι στην Καλιφόρνια. Πολλοί έρχονται στη Βαϊκάλη για να κάνουν μπάνιο στις θερμές πηγές, να κάνουν βόλτα στα αλπικού τύπου λιβάδια της οροσειράς που δεσπόζει κοντά στη λίμνη, να κάνουν ράφτινγκ και σαφάρι με τζιπ στους δρόμους της Σιβηρίας, να ψαρέψουν και να πλεύσουν στα νερά της λίμνης με πλοιάριο, το οποίο παίρνει μόνο δυο επιβάτες.
Στην περιοχή διατίθενται προς ενοικίαση αυτοκίνητα, ποδήλατα, γουρούνες, καταμαράν, καγιάκ, σκάφη και άλλα πλεούμενα, ενώ η εγκατάσταση και διαμονή μπορεί να ξεκινά από σκηνή και να φτάνει μέχρι ένα πολυτελές spa ξενοδοχείο. Στην οργάνωση της εκδρομής στη Βαϊκάλη είναι σε θέση να βοηθήσουν αρκετά ειδικευμένα γραφεία, όπως τα Olkhon-tour, Pada, Baikal-Travel.
Πηγή: Lori Images
Γιακουτία: Θερμό ταξίδι στην πιο κρύα πόλη της Γης
10-15 ημέρες, οι τιμές ξεκινούν από τα 1000 δολάρια η εκδρομή και ανεβαίνουν
Η Οϊμιακόν, ή αλλιώς ο Πόλος του κρύου, είναι ο πιο κρύος κατοικημένος οικισμός στον πλανήτη και το μέρος της μακροζωίας. Βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Σιβηρίας, εν μέσω των εκτάσεων της Δημοκρατίας Σαχά (Γιακουτία), όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι τους -70oC. Τα τουριστικά πρακτορεία που δουλεύουν με την Γιακουτία προτείνουν όχι μόνο μια εκδρομή, αλλά το συνδυασμό μερικών, που μπορούν να σχετίζονται με την παρουσία σε τοπικό γάμο, τη διαδρομή με έλκηθρο που σέρνουν σκύλοι, κρουαζιέρες στον ποταμό του Αρκτικού κύκλου, εναλλακτικές διακοπές στο Λένσκιε Στολμπί το οποίο πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της UNESCO, γνωριμία με τους απόγονους των μαμούθ, βίσωνες. Επίσης, περιηγήσεις στις βορειότερες ερήμους τους κόσμου και την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών σύμφωνα με τις παραδόσεις της Γιακουτίας, που θα περιλαμβάνουν σαμάνους, ειδωλολατρικά έθιμα και κατανάλωση του παραδοσιακού τοπικού παστού κρέατος.
Εκτός από τα εξτρίμ ταξίδια, δημοφιλείς είναι στη Γιακουτία και οι «εκδρομές των διαμαντιών», τις επισκέψεις, δηλαδή, στους τόπους εξόρυξης και παραγωγής, και όπου κοσμήματα με διαμάντια Γιακουτίας μπορούν να αγοραστούν με απίστευτη έκπτωση. Όποια από αυτές τις εκδρομές κι’ αν σας ενδιαφέρει, το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε στα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία για τη συγκεκριμένη περιοχή, όπως τα Planeta Yakutia, Yakutia Travel και Visit Yakutia.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...