Ναύπλιο: Η συμβολή του Καποδίστρια στους στενούς δεσμούς φιλίας Ρωσίας – Ελλάδας.

Συνέντευξη Τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου Ελληνα πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ναύπλιο, την ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το ρόλο του Ι. Καποδίστρια στην εδραίωση των μακροπρόθεσμων σχέσεων φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει την Πέμπτη, 24/10, στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα (υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ) .

Οι εκδηλώσεις

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του, θα πραγματοποιηθούν τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831), στις 29 και 30 Οκτωβρίου, στην Αθήνα και το Ναύπλιο.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Τρίτη, 29/10 στο Ναύπλιο, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, θα ακολουθήσει επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο άγαλμα του Ι. Καποδίστρια, ενώ ακολουθήσει εκδήλωση στο κτίριο του Βουλευτικού, της πρώτης Ελληνικής Βουλής.


Στην Αθήνα ο Σεργκέι Λαβρόφ

Οι εκδηλώσεις μεταφέρονται την επομένη, Τετάρτη 30/10, στην Αθήνα με ημερίδα με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες ρωσοελληνικές σχέσεις» (ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 10 το πρωί).
Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος Ανδρέα Πρωτόκλητου, ο πρόεδρος – Ιδρυτής του Παγκοσμίου Κοινωνικού Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» και ο πρόεδρος ΑΜΕ «Ρωσικοί σιδηρόδρομοι» Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο λιμάνι του Πειραιά όπου, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει το «Κέντρο Εθνικής Δόξας», το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου από τη Ρωσία και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» από την Ελλάδα, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ. Ρωσικής Ομοσπονδίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...