Η δορυφορική ευρυζωνικότητα αλλάζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα

Ζούμε στο 2013 και παρόλα αυτά περισσότεροι από τρία εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά ευρυζωνικά δίκτυα, καθώς ζουν σε αγροτικές ή απομονωμένες περιοχές.


Η δορυφορική ευρυζωνικότητα αλλάζει πλέον τα δεδομένα. Στην πρεμιέρα της νέας ιστοσελίδας, broadbandforall.eu, που στοχεύει να διευκολύνει την πρόσβαση σε δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρμόδια επίτροπος για τις ψηφιακές τεχνολογίες, Νέλι Κρους, μας εξήγησε τι θα αλλάξει:

«Θα βοηθήσει την οικονομία μας. Θα βοηθήσει να ξεκινήσουν καινούργιες δουλειές και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε επειγόντως η οικονομία μας να αναρρώσει και θέλουμε πολλές νέες δουλειές».

Η δορυφορική τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στην παροχή υπηρεσιών ασύρματου δικτύου σε επιβάτες τρένων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι τώρα διαθέσιμη σε 28 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Μισέλ ντε Ροζέν είναι πρόεδρος της Ένωσης Διαχειριστών ευρωπαϊκών δορυφόρων και διευθύνων σύμβουλος του Eutelsat:

«Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δορυφόροι αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Να σας δώσω μερικά παραδείγματα: Ένας γραφίστας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα φάκελο, να τον παραλάβει και να τον στείλει, με αποτέλεσμα τη μεγέθυνση της επιχείρησής του.

Ο διευθυντής ή ο ιδιοκτήτης ενός bed and breakfast ξενοδοχείου μπορεί να διαφημίζει ο ίδιος τη μονάδα του, ενώ οι φοιτητές μπορούν να έχουν εξ’ αποστάσεως πρόσβαση στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες».

Η νέα γενιά δορυφόρων παίζει επίσης κομβικό ρόλο, στη διαχείριση μεγάλων καταστροφών. Η δορυφορική ευρυζωνικότητα παρέχει πολύτιμη διαδικτυακή συνεργασία σε νοσοκομεία, υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης και σε φορείς αστικής προστασίας, όπως έγινε για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του σεισμού στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια, το 2012.

Για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις τους στις αγροτικές περιοχές, η δορυφορική ευρυζωνικότητα έχει επεκτείνει τις διαδικτυακές δυνατότητές τους.

Το να φτάσει η ευρυζωνικότητα σε όλα τα ευρωπαϊκά σπίτια ήταν ένας από τους κύριους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, το επόμενο βήμα είναι η επιτάχυνση της διαδικτυακής σύνδεσης.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Copyright © 2013 euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...