Ευρωλίγκα :Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό επί της Μάλαγα με 69-61

O Ολυμπιακός κατάφερε, έστω και στο τελευταίο δεκάλεπτο να βρει τον τρόπο να κερδίσει την καλά οργανωμένη Μάλαγα
Ο Ολυμπιακός λαχτάρησε αλλά στο τέλος κέρδισε τη Μάλαγα στην πρεμιέρα των αγώνων του για την Ευρωλίγκα.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης βρέθηκε να χάνει στο 21' με 12 πόντους διαφορά (26-38), όμως η ψυχή μίλησε και κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πανηγυρίσει την πρώτη του εντός έδρας νίκη.

Κακό ξεκίνημα

Οι βιαστικές επιθέσεις των γηπεδούχων στο πρώτο δίλεπτο έδωσαν χώρο για τρεξίματα στη Μάλαγα όπου έφτασε και στο 6-17 στο 6'. Η είσοδος (όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) του Κώστα Σλούκα και του Ματ Λοτζέσκι άλλαξαν ελαφρώς τον ρυθμό του αγώνα και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-22 με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη 2" πριν τη λήξη. Ενώ ο Μπράιαντ Ντάστον φορτώθηκε νωρίς με 2 φάουλ.

"Θολωμένος" ξεκίνησε και τη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός, που ήρθε να τον ξυπνήσει με 2 τρίποντα και μια τάπα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μέσα σε 1,5 λεπτό (5'-6') μειώνοντας σε 24-25. Αλλά το "σερί δεν συνεχίστηκε, καθώς οι γηπεδούχοι συνολικά σκόραραν συνολικά 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο, με ένα δίποντο του Σπανούλη να συμπληρώνει τα τρίποντα του Πέτγουεϊ.

Νωρίτερα, πάτησε παρκέ ο Έισι Λο (11.31") όπου και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Ζόραν Ντράγκιτς με 3/3 τρίποντα έχει πληγώσει σε καίριες στιγμές την άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ ο Ντάνστον που δεν έχει μπει στον ρυθμό του ματς, χρεώθηκε και με 3ο φάουλ.

Στην τελευταία φάση πριν το ημίχρονο (26-30), ο Σίμονς έχασε τη μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στη Μάλαγα με τον Κάλογουεϊ να σκοράρει από τα 6.75 και να πάει με το +7 στα αποδυτήρια.

Κόκκινη αντεπίθεση

Η Μάλαγα έφτασε στο +12 (26-38 στο 22.35") με τρίποντο στον αιφνιδιασμό αλλά εκεί ξεκίνησε μια μίνι αντεπίθεση των ερυθρόλευκων. Αμέσως απάντησε ο Λοτζέσκι με τρίποντο και ακολούθησαν καλάθια από Πρίντεζη, Ντάνστον και Σλούκα κατεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στο -2 (36-38).

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ένα δικό τους 0-7 σε ένα λεπτό (27') και η "καρδάρα" με το γάλα φάνηκε να χύνεται για ακόμα μια φορά. Όμως όχι... Οι Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ με τρίποντα συνδυασμό με καλές άμυνες έδειξαν ότι ο Ολυμπιακός δεν τα παρατάει.

Μια εύστοχη βολή του Λοτζέσκι έδωσε την ισοπαλία (45-45) και άλλη μια από τον Ντάνστον, το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0 και δεν την ξαναέχασε μέχρι το τέλος.

Με νέο τρίποντο ο Κώστας Σλούκας στο 34' έδωσε (ξανά) αέρα πέντε πόντων με τον Πλάθα να τα "ψάλει" στους παίκτες του. Δεν απέφερε καρπούς όμως η "κατσάδα", καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά, ευστοχώντας στην επίθεση και παίζοντας δυναμικές άμυνες.

Ένα μίνι-ξύπνημα της Μάλαγα, δεν ανησύχησε τον Ολυμπιακό και μπήκε με το δεξί στην πρώτη φάση της Ευρώλιγκα.

Δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61.
PΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...