EΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  • Goldman: Κρατά μικρό καλάθι για την Ελλάδα Σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα εκφράζει για τα ελληνικά ομόλογα και την ελληνική οικονομία έκθεση της Goldman Sachs, καθώς ξεκινά ο νέος γύρος παζαριών για νέα μέτρα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
  • Από το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης Διεθνές συνέδριο για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη Στις 8 & 9 Νοεμβρίου, στην Αθήνα «Σήμερα οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν τη λαιμαργία των χορτάτων...» (φωτ. Ass Press) Διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008 με τη συμμετοχή διακεκριμένων οικονομολόγων διοργανώνει στην Αθήνα, στις 8 & 9 Νοεμβρίου, το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης.
  • Πονά η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ Άλλο ένα καρφί στην αδύναμη αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ήταν τα στοιχεία της απασχόλησης για το μήνα Σεπτέμβριο που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη εξαιτίας του «λουκέτου» που είχε μπει στο δημόσιο εξαιτίας της κόντρας για το δημοσιονομικό «γκρεμό».
  • Πρόοδο καταγράφει η έκθεση της Task Force ..
  •   Ρεν: Η κατάσταση για τους Έλληνες παραμένει πολύ δύσκολη Ενθαρρυντικά σημάδια στην ελληνική οικονομία αλλά πολύ δύσκολη κατάσταση για τους πολίτες αναγνωρίζει ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση της Task Force για τη χώρα, στην οποία καταγράφεται σημαντική πρόοδος σε τομείς όπως η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, η είσπραξη των φόρων και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.
  • Ρουμανία: Πιέσεις ΔΝΤ για ιδιωτικοποίηση σιδηροδρόμων Διλήμματα... αλά ελληνικά Η αποτυχία ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων ταρακουνά τις σχέσεις της Ρουμανίας με το ΔΝΤ και το πρόγραμμα προσαρμογής, την ώρα που στην Ελλάδα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το αντίστοιχο πωλητήριο. Οι ρουμανικοί (Căile Ferate Române - CFR), οι γαλλικοί SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français) και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD), που κατέβηκαν μαζί με τον ελληνικό όμιλο της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, αποτελούν τα 3 σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
  • Η ληστεία των πολιτών Enet,gr Το κράτος της αυθαιρεσίας και της παρανομίας ξαναχτύπησε. Και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αφαιμάξει οικονομικά τούς πολίτες. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Τους ζητά να ξαναπληρώσουν πρόστιμα που είχαν ήδη πληρώσει για να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση, που εκείνο ψήφισε, αλλά ακυρώθηκε ως αντισυνταγματική.

    Πολιτική

    • Στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α Ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή επί της τροπολογίας που αφορά στην αναστολή της χρηματοδότησης κόμματος, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών του για εγκληματικές ενέργειες. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  • Η κυβέρνηση καλύπτει Βενιζέλο για τα υποβρύχια «Υπό συνθήκες διαφάνειας» και εκτελώντας «ειδικό νόμο» λειτούργησε ο Ευ.Βενιζέλος στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την περίοδο 2010-2010 που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σήμερα, Τρίτη. Με το συγκεκριμένο σχόλιο στήριξης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε χτεσινή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, για το αν αυτή θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στον κ.Βενιζέλο.
  • Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου για τις «κόκκινες γραμμές» φωτ.αρχείου Τις οριστικές λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης-ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα-αναμένεται να καθορίσουν στην αυριανή τους συνάντηση Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου εφόλης της ύλης.
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...