Ο αρχισκόρερ των ερυθρόλευκων «χτύπησε» στο τέλος-Μητρο-γκολ τίτλου στη Λεωφόρο

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το ντέρμπι- Μίτσελ: Εξαιρετική νίκη για τον κόσμο μας- Αναστασίου: Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε- Απέδωσαν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς δεν συνέβη το παραμικρό

Σε ένα ματς που δεν έδρεψε δάφνες για το ποδοσφαιρικό θέαμα, ο Κώστας Μήτρογλου στο 90ό λεπτό έδωσε άλλη μια νίκη στους ερυθρόλευκους, αυτή τη φορά στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Απόστολος Νικολαϊδης»

Σε ένα ματς που κανείς δεν θα θυμάται για το ποδόσφαιρο που παίχτηκε, ο αρχισκόρερ των ερυθρολεύκων έλυσε το γόρδιο δεσμό που δεν μπορούσαν να λύσουν τα προηγούμενα 89 λεπτά οι υπόλοιποι 22 ποδοσφαιριστές μπροστά στις δύο εστίες, σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις. Από αυτές ξεχώρισαν η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 61' και το σουτ του Φιγκερόα στο 70'.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός, πέρα από την ένεση ψυχολογίας καθώς δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι «αιωνίων» διατηρεί το προβάδισμα των τριών βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και έτσι θα τον υποδεχθεί με άλλα δεδομένα την επόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στα αξιωσημείωτα το γεγονός ότι τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του 90λεπτου δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού με την εξαίρεση δύο διακοπών ολίγων λεπτών λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Ο αγώνας διεξήχθη κανονικά, παρά την αρχική ανησυχία για αναβολή της σπουδαίας αναμέτρησης, μετά τη διπλή δολοφονία το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Τελικά ούτε η διοργανώτρια αρχή, αλλά ούτε και η ΕΛ.ΑΣ έθεσαν ζήτημα ασφάλειας κι έτσι το ματς πραγματοποιήθηκε κανονικά με την παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, όπως έχει αποφασιστεί από τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το ματς:

Πάθος, δύναμη, θέληση, μαχητικότητα, είναι τα στοιχεία που περιμένεις να δεις σε ένα ντέρμπι. Έτσι και σε αυτό στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν τα παραπάνω. Καλά διαβασμένοι και οι δύο προπονητές, κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ τους και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ο Μήτρογλου «έφαγε»… πόρτα από τον Καπίνο στην πρώτη καλή στιγμή, ενώ ο Μέντες, δαπάνησε λίγο αργότερα μια φάση που και το βράδυ στο σπίτι του θα πρέπει να «χτυπάει» το κεφάλι του στον τοίχο.

Από εκεί και πέρα, οι δύο τερματοφύλακες δεν είχαν καμία δυσκολία. Η κατοχή ήταν ελαφρά υπέρ του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» όμως έμοιαζαν «μπλοκαρισμένοι» δημιουργώντας έναν συνωστισμό στη χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Κάμπελ και τον Φουστέρ να παίζουν πολύ κεντρικά, αφήνοντας «ορφανά» τα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα δεν είχε τη συνεννόηση που θα ήθελε ο Μίτσελ, με τον Μήτρογλου, την στιγμή που κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τον Μπεργκ και τον Φιγκερόα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τους δύο τεχνικούς, αρχικά να μην αλλάζουν κάτι, αλλά στη συνέχεια να έρχονται οι πρώτες κινήσεις από την σκακιέρα. Ο Μίτσελ, προσπάθησε να φέρει… φρέσκα πόδια στο γήπεδο, πέρασε Γιαταμπαρέ και Βάις σε σύντομο διάστημα αποσύροντας τους Κάμπελ και Σαβιόλα, χωρίς όμως να αλλάξει δραματικά η κατάσταση, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ανεβασμένος και κυρίως πιο επικίνδυνος. Αν ο Φιγκερόα είχε καταφέρει να κάνει γκολ, την υπέροχη πάσα του Μέντες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, όμως αστόχησε.

Τα λεπτά κύλησαν, ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από τα καρέ του Καπίνο. Αυτό, το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, όμως την μοναδική φορά που ο Σίλντενφελντ «έχασε» από τα μάτια του τον Μήτρογλου, οι «πράσινοι» το πλήρωσαν. Ο «πιστολέρο» του, «χτύπησε» και πάλι και «πάγωσε» τη Λεωφόρο και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Μίτσελ: Εξαιρετική νίκη για τον κόσμο μας

Ο Μίτσελ όντας ικανοποιημένος από την μεγάλη νίκη στην Λεωφόρο, αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Πειραιά

«Είναι μία εξαιρετική νίκη. Ήταν ένα ματς σταματούσε συνέχεια. Ήταν ένας διαφορετικός τρόπος που νικάμε. Αυτή η νίκη είναι για τον κόσμο μας γιατί είπαν πολύ άσχημα λόγια για εμάς και γενικά για την ομάδα μας» ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Αναστασίου: Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε

Με τα καλύτερα λόγια, μίλησε για τους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου, που όπως τόνισε, έδωσαν και την ψυχή του. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του, πως ο Παναθηναϊκός άξιζε την νίκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά:

«Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε από το παιχνίδι, ήμασταν καλύτεροι και δεχτήκαμε μία μόνο πολύ καλή φάση. Ήταν μία άτυχη στιγμή, ακόμα είμαστε νέα ομάδα και μαθαίνουμε. Είναι όμως κρίμα για τα απιδιά, για την προσπάθεια που έκαναν, έδωσαν και την ψυχή τους.

Τώρα συνεχίζουμε, κοιτάμε μπροστά. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και στους φιλάθλους, είναι σημαντικό που τελείωσε το παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Και πάλι, πολλά μπράβο στους παίκτες και τους φιλάθλους».
PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...